ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλι Ντεμπένζια, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ,


















































Ο Καγκελάριος Μερτς επιβεβαιώνει τη στήριξη στο Ισραήλ κατά την επίσκεψή του
«Και όμως γυρίζει!» - Η δημοκρατική παράταξη αυτο-οργανώνεται «από τα κάτω» - Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την Ελλάδα
Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί - Το πρόσχημα
Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» - Κοινό αμυντικό αφήγημα με
Πανελλαδικός ξεσηκωμός αγροτών: Μπλόκα σε όλη τη χώρα - Το καθεστώς Μητσοτάκη πληρώνει το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για «εξελίξεις υπό προϋποθέσεις» στο Κυπριακό έκανε λόγο ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Ντεμπένζια, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ, ο Ρώσος διπλωμάτης παραδέχθηκε ότι το Κυπριακό παραμένει σε στασιμότητα.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, το Συμβούλιο Ασφαλείας παρακολουθεί την κατάσταση και εκτιμά ότι «για να προχωρήσει η διαδικασία πρέπει πρώτα να γίνουν κάποια πράγματα σε πολιτικό επίπεδο».
Στο πλαίσιο αυτό, παρέπεμψε στις πολιτικές εξελίξεις των εμπλεκόμενων πλευρών, υπαινισσόμενος τις προσεχείς τουρκικές εκλογές.
Σημειώνουμε πάντως ότι η Ελλάδα, δια στόματος Νίκου Κοτζιά, έχει καταστήσει σαφές ότι καμία διαπραγμάτευση για το Κυπριακό δεν πρόκειται να ανοίξει εάν η ελληνική διπλωματία δεν κλείσει πρώτα τα βαλκανικά της ζητήματα.























































