ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
Θεώνη: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ίδιος, δεν είναι και άλλος άνθρωπος»
Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ανήσυχος για τις εξελίξεις γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, μετά την πρόθεση της Τεχεράνης να αυξήσει τις δυνατότητες παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου.
«Προσκαλώ όλους να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να μην ενδώσουν σ’ αυτή την κλιμάκωση» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Ο Μακρόν, πάντως, διευκρίνισε ότι η χθεσινή ανακοίνωση των ιρανικών αρχών δεν σηματοδοτεί την αυτόματη εθελούσια έξοδο της Τεχεράνης από τη διεθνή συμφωνία του 2015.
Από την πλευρά του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε διαμάχη με το Ιράν, ο Νετανιάχου εκτίμησε ότι η διεθνής συμφωνία δεν πρόκειται να επιβιώσει, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, και τάχθηκε υπέρ της επιβολής κυρώσεως εις βάρος του καθεστώτος της Τεχεράνης.
«Δεν ζήτησα από τη Γαλλία να αποχωρήσει από τη συμφωνία, επειδή πιστεύω ότι πρόκειται να διαλυθεί από το βάρος των οικονομικών δυνάμεων» σχολίασε.
Σημειώνεται ότι το Ιράν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ενημέρωσε τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για το σχέδιο της Τεχεράνης να αυξήσει τον αριθμό των μηχανών φυγοκέντρησης, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό ουρανίου.
Την Κυριακή, είχε προηγηθεί παρέμβαση του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι το Ισραήλ είναι ένας «καρκινικός όγκος» στη Μέση Ανατολή, ο οποίος πρέπει «να εξαλειφθεί».























































