Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρήνος στις στοές: 11 μεταλλωρύχοι νεκροί και 9 τραυματίες από έκρηξη στην Κίνα

Θρήνος στις στοές: 11 μεταλλωρύχοι νεκροί και 9 τραυματίες από έκρηξη στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Δυστύχημα, Κίνα, Μεταλλωρύχοι,

Είκοσι τρεις μεταλλωρύχοι διασώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη, την επομένη μιας έκρηξης στις στοές μεταλλείου σιδήρου στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 συναδέλφοί τους και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, ενώ ακόμη δύο παραμένουν παγιδευμένοι.

Οι 23 μεταλλωρύχοι, οι οποίοι παγιδεύτηκαν όταν σημειώθηκε η έκρηξη που κατέστρεψε έναν ανελκυστήρα, διασώθηκαν και είναι σώοι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, καθώς οι μεταλλωρύχοι εκφόρτωναν εκρηκτικά σε μια στοά σε βάθος 1.000 μέτρων.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων δύο μεταλλωρύχων που αγνοούνται συνεχίζονται.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV είχε αρχικά μεταδώσει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα φορτηγό που μετέφερε εκρηκτικές ύλες, μπροστά στην είσοδο του μεταλλείου, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Στην Κίνα σημειώνονται πολύ συχνά φονικά δυστυχήματα σε μεταλλεία και ορυχεία.

Δεκαοκτώ ανθρακωρύχοι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας διαρροής αερίου στην επαρχία Χουνάν (κεντρική Κίνα) τον Μάιο του 2017.

Τον Μάρτιο του 2017, άλλοι 17 εργαζόμενοι είχαν βρει τον θάνατο όταν ο ανελκυστήρας πάνω στον οποίο βρίσκονταν υποχώρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος σε στοά ενός ορυχείου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τον Δεκέμβριο του 2016, τουλάχιστον 59 εργαζόμενοι σε δύο ορυχεία είχαν σκοτωθεί εξαιτίας εκρήξεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσουκαλάς: Σκληρή κριτική για την ανάρτηση Μητσοτάκη για το δυστύχημα στη Βιολάντα

Βιολάντα: Στο μικροσκόπιο όλες οι άδειες – Η υπογραφή του Δημήτρη Παπαστεργίου

Πυροσβεστική: Πολύμηνη διαρροή προπανίου προκάλεσε τη φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»

«Βιολάντα»: Ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης και τα δύο στελέχη

«Βιολάντα»: Διαρροή προπανίου από τρύπες σε σωλήνες η αιτία της φονικής έκρηξης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr