Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: Ο Άσαντ πλέον δεν είναι ασφαλής- Αν μας επιτεθεί θα τον καταστρέψουμε

Νετανιάχου: Ο Άσαντ πλέον δεν είναι ασφαλής- Αν μας επιτεθεί θα τον καταστρέψουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι «δεν είναι πλέον προφυλαγμένο» από αντίποινα, προειδοποίησε από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Νομίζω ότι ο Άσαντ πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη του (…) Τώρα που ο πόλεμος τελείωσε, που το Ισλαμικό Κράτος εξουδετερώθηκε και που ο Άσαντ προσκαλεί το Ιράν ή του επιτρέπει να έρθει με τη πρόθεση να επιτεθεί στο Ισραήλ, να έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει το Ισραήλ από τη συριακή επικράτεια, ο Άσαντ δεν είναι πλέον προφυλαγμένος, το καθεστώς του δεν είναι πλέον ασφαλές», διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στο London Policy Exchange.

«Αν μας επιτεθεί, όπως έχουμε αποδείξει, θα καταστρέψουμε τις δυνάμεις του», πρόσθεσε.

Στις 10 Μαΐου το Ισραήλ εξαπέλυσε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον φερόμενων ιρανικών στόχων στη Συρία, σε απάντηση, όπως ανέφερε, για την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων εναντίον του τμήματος των Υψιπέδων του Γκολάν που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια νέα προσέγγιση που χρειάζεται να υιοθετηθεί και η Συρία χρειάζεται να καταλάβει ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχτεί την εδραίωση του ιρανικού στρατού στη Συρία ενάντια στο Ισραήλ και οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο για τις ιρανικές δυνάμεις, αλλά και για το καθεστώς Άσαντ», προειδοποίησε ο Νετανιάχου.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που εκείνος (ο Μπασάρ αλ Άσαντ) πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του», ανέφερε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε επίσης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, ότι οι διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας, δεν ήταν απλοί άνθρωποι που διαμαρτύρονταν, αλλά μέλη της Χαμάς, της οργάνωσης που έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» το Ισραήλ και ως εκ τούτου, ήταν «τρομοκράτες». Δήλωσε μάλιστα, ότι η Χαμάς τους έστειλε εκεί γιατί «ήθελε να πεθάνουν».

«Δοκιμάσαμε κανόνια νερού, δοκιμάσαμε δακρυγόνα, αλλά τίποτε από αυτά δεν απέδωσε», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι «το μόνο που δεν επιθυμούμε, είναι η βία», καθώς «δοκιμάσαμε άλλους τρόπους, αλλά δεν δούλεψε. Η Χαμάς τους ήθελε νεκρούς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr