ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είναι το «Ξενοδοχείο Γρίπη» που μένεις, κολλάς και… πληρώνεσαι

Τι είναι το «Ξενοδοχείο Γρίπη» που μένεις, κολλάς και… πληρώνεσαι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αναζήτηση εθελοντών που θα εκτεθούν σε ιούς της γρίπης βρίσκονται ερευνητές Πανεπιστημίου του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ, οι οποίοι -στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν ένα καλύτερο αντιγριπικό εμβόλιο- δημιούργησαν το λεγόμενο «Ξενοδοχείο Γρίπη» (πιο επιστημονικά «Ερευνητική Μονάδα Μακράς Παραμονής»).

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κλινική δοκιμή, καθώς οι «πελάτες» του ξενοδοχείου -οι οποίοι θα λάβουν αμοιβή 3.500 ευρώ- θα κάνουν είτε ένα κανονικό αντιγριπικό εμβόλιο, είτε ένα εικονικό (πλασίμπο) και μετά θα εκτεθούν σε κάποιο στέλεχος της γρίπης.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα παραμείνουν σε καραντίνα επί περίπου 10 μέρες στο «ξενοδοχείο» και θα τεθούν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Οι επιστήμονες επιθυμούν να μελετήσουν πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά «δουλεύουν» τα εμβόλια και ευελπιστούν με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο να λάβουν πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αν έκαναν μια κανονική κλινική μελέτη.

Το «Ξενοδοχείο Γρίπη», που ήταν προηγουμένως κανονικό ξενοδοχείο, διαθέτει 24 δωμάτια παραμονής των εθελοντών, τα οποία είναι επιπλωμένα σαν δωμάτια κανονικού ξενοδοχείου με μπάνιο, τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.α.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Τραμπ: Εάν το Ιράν δεν συμμορφωθεί με τη συμφωνία, θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω

ΗΠΑ: Προσωρινή άρση των κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο για 60 ημέρες με «παράθυρο» χρηματοδότησης των Φρουρών της Επανάστασης

Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr