Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ στη Μεσόγειο – Και δεύτερο πλοίο με Αφρικανούς μετανάστες δεν μπορεί να πιάσει λιμάνι

Θρίλερ στη Μεσόγειο – Και δεύτερο πλοίο με Αφρικανούς μετανάστες δεν μπορεί να πιάσει λιμάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός από το πλοίο Aquarius, το οποίο παραμένει στην κεντρική Μεσόγειο περιμένοντας να του ανακοινωθεί αν του επιτρέπεται να κατευθυνθεί προς λιμάνι της Ιταλίας ή της Μάλτας, ο Ματέο Σαλβίνι, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρθηκε και σε ένα δεύτερο πλοίο, το See Watch 3.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες κάλεσε τη Δευτέρα τις Αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας να επιτρέψουν σε 629 λαθρομετανάστες, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 100 παιδιών, που επιβαίνουν σε πλοίο μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης η οποία τους διέσωσε στη θάλασσα, να αποβιβαστούν επειγόντως.

Το πλοίο Aquarius παραμένει σε διεθνή ύδατα μετά την απόφαση του νέου υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας να του απαγορεύσει να αγκυροβολήσει σε ιταλικό λιμάνι.

«Άνθρωποι βρίσκονται σε δυσκολία, οι προμήθειες τελειώνουν και χρειάζονται γρήγορα βοήθεια.

»Ευρύτερα θέματα όπως ποιος είναι υπεύθυνος και πώς αυτές οι ευθύνες μπορούν να κατανεμηθούν μεταξύ των κρατών θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αργότερα», ανέφερε ο Βενσάν Κοσετέλ, ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για την κεντρική Μεσόγειο, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Γενεύη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

«Μιλάμε για ανθρώπους… Η προτεραιότητα τόσο των ιταλικών όσο και των μαλτέζικων Αρχών πρέπει να είναι να εξασφαλίσουν ότι αυτοί οι άνθρωποι θα λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη Τύπου.

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να συμβάλουν σε μια γρήγορη επίλυση έτσι ώστε οι άνθρωποι που επιβαίνουν στο πλοίο Aquarius να μπορούν να αποβιβαστούν με ασφάλεια το ταχύτερο δυνατό», συνέχισε.

«Κανένα πλοίο με μετανάστες στα ιταλικά λιμάνια»

Αντιθέτως, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι επανάλαβε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει την είσοδο στα λιμάνια της ούτε σε άλλα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Εκτός από το πλοίο Aquarius, το οποίο παραμένει στην κεντρική Μεσόγειο περιμένοντας να του ανακοινωθεί αν πρέπει να κατευθυνθεί προς λιμάνι της Ιταλίας ή της Μάλτας, ο Ματέο Σαλβίνι, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρθηκε και στο πλοίο See Watch 3.

«Σήμερα και το πλοίο See Watch 3, μιας γερμανικής ΜΚΟ και με σημαία Ολλανδίας, βρίσκεται στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, εν αναμονή να επιβιβάσει, για πολλοστή φορά μετανάστες, για να τους φέρει στην Ιταλία.

»Η Ιταλία σταμάτησε να σκύβει το κεφάλι και να υπακούει. »Αυτή την φορά υπάρχει κάποιος που λέει όχι. Κλείνουμε τα λιμάνια», έγραψε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, των Πέντε Αστέρων, έγραψε στο διαδίκτυο ότι «η Ιταλία θα συνεχίσει πάντα να σώζει ανθρώπινες ζωές, αλλά η Μάλτα μας δείχνει ότι η Ευρώπη αυτή πρέπει να αλλάξει».

Υπενθυμίζεται ότι η διαχείριση των λιμανιών της χώρας αποτελεί ευθύνη των ιταλικών υπουργείων Εσωτερικών και Υποδομών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr