Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Mέι λέει «Όχι» σε μονομερείς ενέργειες για το εμπόριο

H Mέι λέει «Όχι» σε μονομερείς ενέργειες για το εμπόριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εναντίον των μονομερών ενεργειών τάχθηκε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, λίγα 24ωρα μετά τη σύνοδο των G7 στον Καναδά.

Η Μέι χαρακτήρισε τις συνομιλίες «δύσκολες» και απηύθυνε έκκληση ώστε να αποφευχθούν οι μονομερείς ενέργειες και να προστατευτεί το παγκόσμιο σύστημα εμπορικών συναλλαγών.

Κατά την ίδια, άλλωστε, οι πολυμερείς ενέργειες είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων. «Δεν γίνεται να αναλαμβάνεις μονομερώς δράση σε βάρος των εταίρων σου» πρόσθεσε, στον ίδιο τόνο.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν, αντιδρώντας στη στάση των υπόλοιπων έξι ηγετών ως προς το παγκόσμιο εμπόριο.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, μάλιστα, προειδοποίησε για τους κινδύνους της «οφθαλμός αντί οφθαλμού» κλιμάκωσης στην εμπορική διένεξη.

Σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής της Ρωσίας στους κόλπους των G7, η Μέι απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επαναλαμβάνοντας ότι ο αποκλεισμός της Μόσχας ήταν αποτέλεσμα της «παράνομης προσάρτησης» της Κριμαίας.

«Οποιαδήποτε συζήτηση περί πιθανής επιστροφής, δεν μπορεί να διεξαχθεί έως ότου η Ρωσία αλλάξει τη συμπεριφορά της» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ρότα ο Μακρόν: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Πούτιν, ελέω… Τραμπ

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr