Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαλβίνι σε Γαλλία: Να μην μας κάνουν μάθημα αυτοί που απωθούν μετανάστες στα σύνορά μας

Σαλβίνι σε Γαλλία: Να μην μας κάνουν μάθημα αυτοί που απωθούν μετανάστες στα σύνορά μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tους χειρισμούς του αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου Aquarius, το οποίο μετέφερε μετανάστες και δεν του επετράπη ο κατάπλους σε ιταλικό έδαφος, υπερασπίσθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας στη Γερουσία.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Λέγκα, «πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των μεταναστών που φθάνουν στην χώρα μας, ενώ θεωρώ ότι το καθημερινό κόστος για τον κάθε αιτούντα άσυλο είναι υπερβολικά υψηλό».

«Η Μάλτα αδιαφόρησε πλήρως για την υπόθεση του Aquarius», πρόσθεσε, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε επανειλημμένα από το πλήρωμα του πλοίου αν χρειαζόταν έκτακτη βοήθεια, ιδίως για τα παιδιά και τις γυναίκες που μετέφερε.

Αναφερόμενος σε επικριτικά σχόλια Γάλλων πολιτικών για την υπόθεση του Aquarius, υπογράμμισε ότι «στην Ιταλία δεν πρέπει να γίνονται μαθήματα» και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά, στις απωθήσεις παράτυπων μεταναστών που πραγματοποιεί η Γαλλία στα σύνορά της με την Ιταλία.

«Επιθυμώ να μπορέσουν να σωθούν ζωές. Και τα παιδιά αυτά να μεγαλώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα χωριά και στις πόλεις τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους στην θάλασσα», είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ιταλία ζητεί να αλλάξει ο κανονισμός του Δουβλίνου και ότι οι προτάσεις που έχουν γίνει έως τώρα δεν την ικανοποιούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr