Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα αγάλματα θα παραμείνουν στα Σκόπια ως ελληνικά – Θα μπουν επιγραφές ότι είναι της «ελληνικής περιόδου»

Τα αγάλματα θα παραμείνουν στα Σκόπια ως ελληνικά – Θα μπουν επιγραφές ότι είναι της «ελληνικής περιόδου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγαλμα, Βαλκάνια, Σκόπια,

Τα αγάλματα που ανεγέρθησαν στα Σκόπια, στα πλαίσια του προγράμματος ανάπλασης «Σκόπια 2014» και τα οποία αντανακλούν τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορική και πολιτισμική παγκόσμια κληρονομιά, θα λάβουν τον επεξηγηματικό προσδιορισμό «μέρος της αρχαίας ελληνικής περιόδου και της παγκόσμιου κληρονομιάς», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης Μίλε Μποσνιάκοφσκι.

«Ο Έφιππος Πολεμιστής θα μετονομασθεί σε αυτό που πραγματικά είναι -Αλέξανδρος ο Μακεδόνας και θα δώσουμε την διευκρίνιση στο εν λόγω μνημείο: Αλέξανδρος Μακεδόνας ως μέρος της ελληνικής αρχαίας περιόδου και ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», είπε ο Μποσνιάκοφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μνημείο αυτό δεν θα κατεδαφισθεί αλλά θα παραμείνει ως σύμβολο φιλίας μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Το ίδιο θα συμβεί και με το άγαλμα του Φιλίππου Β΄ και το άγαλμα της Ολυμπιάδας.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα ντρεπόμαστε να αποκαλούμε τα αγάλματα αυτό που πράγματι είναι», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μποσνιάκοφσκι.

Ο υγιής εξελληνισμός των Σκοπίων ξεκίνησε. Η αναγνώριση της ελληνικότητας των μνημείων συνιστά παρουσία της «ήπιας δύναμης» (soft power) του ελληνικού πολιτισμού.

Παράλληλα αναχαιτίζεται η επέκταση των Βουλγάρων στη μικρή χώρα, οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες έδωσαν 150.000 βουλγαρικές υπηκοότητες στους Σκοπιανούς.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι διαχρονικός στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής επί ενάμιση αιώνα είναι η αναχαίτιση του εκβουλγαρισμού των σλαβόφωνων πληθυσμών.

Στα Σκόπια κατοικούν χιλιάδες σλαβόφωνοι Γραικομάνοι, δηλαδή «εκείνοι που έχουν αγάπη για την Ελλάδα».

Οι άνθρωποι αυτοί ήταν Έλληνες στη συνείδηση αν και μιλούσαν σλαβικά. Πολλοί σλαβόφωνοι Έλληνες πολέμησαν και στον μακεδονικό αγώνα.

Την περίοδο του κομμουνισμού και αργότερα του «ψευδομακεδονισμού» οι άνθρωποι αυτοί υποχρεώθηκαν να αποκηρύξουν την ελληνική τους συνείδηση και να υιοθετήσουν την ψευδεπίγραφη «μακεδονική – μη ελληνική» ταυτότητα που δημιούργησε ο μανιακός, ελληνικής καταγωγής, πρώην Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος).

Τα Σκόπια, ως γεωγραφική προέκταση της Ελλάδας όπως προορίζονται να είναι, θα γίνουν υπό την ελληνική αιγίδα μια ζώνη ειρήνης, ασφάλειας, ανάπτυξης και προόδου για όλα τα έθνη που τα κατοικούν, που θα ζουν μονιασμένα όχι με χορηγία των «ανοιχτών κοινωνιών», αλλά υπό το παγκόσμιο φως του ελληνικού πολιτισμού.

Ο εξελληνισμός δεν είναι ιμπεριαλισμός. Είναι συνώνυμος του εξανθρωπισμού και του πολιτισμένου βίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr