Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ και Μακρόν συμφώνησαν στη δημιουργία προϋπολογισμού της Ευρωζώνης

Μέρκελ και Μακρόν συμφώνησαν στη δημιουργία προϋπολογισμού της Ευρωζώνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δημιουργία προϋπολογισμού για τις χώρες της Ευρωζώνης ανακοίνωσαν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, Άνγκελα Μέρκελ και Εμμανουέλ Μακρόν, αντίστοιχα, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Βερολίνο.

Εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., στις 28 και 29 Ιουνίου, οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία προϋπολογισμού των 19 κρατών της Ευρωζώνης.

Ο προϋπολογισμός θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την υλοποίηση επενδύσεων, όσο και για την άρση των αποκλίσεων ανάμεσα στα κράτη – μέλη. Στόχος αποτελεί η νέα πρωτοβουλία να είναι έτοιμη το 2021.

«Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο» τόνισε η Καγκελάριος, χαιρετίζοντας τη σημερινή συμφωνία, ενώ αναγνώρισε ότι η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης ήταν το «σκληρότερο» θέμα των διμερών συζητήσεων.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η ίδια εστίασε στον αναβαθμισμένο ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ο οποίος θα έχει την κοινή ευθύνη για τις τράπεζες.

«Η τραπεζική ενοποίηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά προηγείται η μείωση των τραπεζικών κινδύνων» έσπευσε να προσθέσει, εμμένοντας στις παραδοσιακές θέσεις του Βερολίνου.

Η Μέρκελ έκανε, τέλος, ειδική μνεία και στο μεταναστευτικό, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη. «Συμφωνήσαμε με τον Μακρόν ότι θέλουμε να μειώσουμε τις παράνομες προσφυγικές ροές» συμπλήρωσε, επιπλέον.

Σημειώνεται ότι στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ε.Ε., οι δύο ηγέτες αναμένεται να παρουσιάσουν ένα ευρύ σχέδιο αναμόρφωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας των κοινοτικών οργάνων και την αντιμετώπιση του ευρωσκεπτικισμού, εν όψει και των εκλογών του 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr