Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί «πάγωσε» η Μέρκελ με τη δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό στη Γερμανία

Γιατί «πάγωσε» η Μέρκελ με τη δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τρία τέταρτα των Γερμανών δεν πιστεύουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα καταφέρει να διασφαλίσει μια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα και ενώ επίκειται συνάντηση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς με τη Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν το μεταναστευτικό.

Στη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε ανάμεσα σε 5.038 ψηφοφόρους από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Civey για λογαριασμό της εφημερίδας Die Welt, το 74,7% των ερωτηθέντων δήλωσαν προβληματισμένοι, ενώ το 18,1% θεωρούν ότι η Μέρκελ θα διαπραγματευτεί επιτυχώς.

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το αδελφό κόμμα στη Βαυαρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) έδωσε τη Δευτέρα στη Μέρκελ διορία δύο εβδομάδων για να εξασφαλίσει συμφωνία με τους Ευρωπαίους συμμάχους της μετά την κόντρα που ξέσπασε για το μεταναστευτικό μεταξύ της CDU και της CSU η οποία προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο ηγέτης της CSU και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, θέλει να απαγορευτεί η είσοδος στη Γερμανία προσφύγων που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε, αλλά η Μέρκελ είναι αντίθετη σε όποια μονομερή κίνηση για την ανατροπή της «πολιτικής της ανοιχτής πόρτας» του 2015 και την υπονόμευση του κύρους της ίδιας.

Ο Χοακίμ Χέρμαν, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας, εξέφρασε στον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutschlandfunk αισιοδοξία ότι η Μέρκελ θα διασφαλίσει διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες της Ε.Ε σχετικά με την επιστροφή των προσφύγων.

Ωστόσο, αναφέρθηκε σε σχόλια του Ζεεχόφερ ότι θα γίνονταν προετοιμασίες για το ενδεχόμενο αποτυχίας της Μέρκελ, ώστε η ομοσπονδιακή αστυνομία να απαγορεύει την είσοδο στη χώρα προσφύγων που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

«Αυτό είναι απαραίτητο. Δεν μπορούμε να παραμένουμε αμέτοχοι όσο συμβαίνει αυτός ο προσφυγικός τουρισμός ανά την Ευρώπη», είπε ο Χέρμαν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απόρριψη από την 1η Ιουλίου προσφύγων που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ θα είναι νόμιμη. «Υπάρχει ήδη νόμος».

Ο Βόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της CDU/CSU προειδοποίησε πάντως κατά της μονομερούς λήψης μέτρων για το μεταναστευτικό εκφράζοντας αισιοδοξία ότι η Μέρκελ θα καταφέρει να συνάψει συμφωνίες με τους Ευρωπαίους εταίρους για την επιστροφή των προσφύγων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr