Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιούνκερ ανακοίνωσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό – Ποιους καλεί στις Βρυξέλλες

Ο Γιούνκερ ανακοίνωσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό – Ποιους καλεί στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη σύγκληση μίνι συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό την Κυριακή στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καλεί μία ομάδα ενδιαφερομένων χωρών σε άτυπη συνεδρίαση εργασίας για τα θέματα των μεταναστευτικών ροών και του ασύλου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ποια κράτη-μέλη θα πάρουν μέρος. Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή δήλωσε ότι στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ άλλη διπλωματική πηγή ανέφερε ότι η Γαλλία θα πάρει επίσης μέρος στην άτυπη σύνοδο.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία» είπε ο Κουρτς.

Το μεταναστευτικό προκαλεί κραδασμούς στην κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία λόγω της κόντρας που ξέσπασε για το ζήτημα μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγκελα Μέρκελ και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος του CDU.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, έδωσε διορία έως τα τέλη Ιουνίου στην καγκελάριο Μέρκελ για να εξασφαλίσει συμφωνία με τους Ευρωπαίους συμμάχους της για πιο αυστηρούς ελέγχους των συνόρων.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA η ηγεσία του CSU πιστεύει πως οι μετανάστες, που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες, θα πρέπει από 1ης Ιουλίου να επιστρέφονται στις άλλες χώρες, εάν δεν υπάρξει μία νέα συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr