Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών και οι εκκλησίες στο Λίβανο

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών και οι εκκλησίες στο Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ολοκληρωτικό ιερό πόλεμο (τζιχάντ) σε όλη τη Μέση Ανατολή εναντίον Χριστιανών, Ισραηλινών, Σιιτών μουσουλμάνων, Αλεβιτών και κοσμικών απειλούν οι τζιχαντιστές (φανατικοί ισλαμιστές) σουνίτες.

Η οργάνωση «Ελεύθεροι Σουνίτες των Ταξιαρχιών Μπάαλμπεκ», που έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις στον Λίβανο, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι σκοπεύει να εξαπολύσει σειρά επιθέσεων σε εκκλησίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Μια ειδική ομάδα έχει αναλάβει να διεξαγάγει επιθέσεις σε εκκλησίες στην ισλαμική γη της Μπεκάα και στον Λίβανο γενικότερα, προκειμένου να απαλλάξει την περιοχή από τον ήχο των καμπάνων των εκκλησιών τους», μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου επικαλούμενα σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η οργάνωση μάλιστα ορκίστηκε τη Δευτέρα πίστη στο «Ισλαμικό Κράτος» (πρώην ΙΚΙΛ), δηλαδή στο “χαλιφάτο” που έχουν ανακηρύξει οι ημίτρελοι ισλαμιστές στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Οι «Ελεύθεροι Σουνίτες των Ταξιαρχιών Μπάαλμπεκ», συνδέονται με ομάδες ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης, στόχος των οποίων είναι η ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος ως Αλεβίτης στο θρήσκευμα και σοσιαλιστής (μπααθιστής) μάχεται εναντίον των ισλαμοφασιστών, έχοντας συμμάχους του χριστιανούς ελληνορθόδοξους Άραβες, Αλεβίτες (νεοπλατωνική αίρεση του Ισλάμ), Σιίτες μουσουλμάνους και όσους πιστεύουν σε ένα κοσμικό και όχι θεοκρατικό κράτος.

Η οργάνωση εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωση προειδοποιώντας ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω επιθέσεις εναντίον της σιιτικής Χεζμπολάχ, σύμμαχο του Άσαντ εναντίον των ισλαμοφασιστών, εάν οι πολιτοφυλακές συνεχίσουν να στέλνουν ενισχύσεις στη Συρία που θα μάχονται στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Άνμπαρ του Δυτ. Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr