Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα «πήρε» ο Σαλβίνι με Βερολίνο και Παρίσι: «Η εποχή που αποφασίζατε τα πάντα έχει τελειώσει»

Τα «πήρε» ο Σαλβίνι με Βερολίνο και Παρίσι: «Η εποχή που αποφασίζατε τα πάντα έχει τελειώσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είναι δύσκολο να μην βρεθεί τελικά στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Κυριακή για την ειδική Σύνοδο Κορυφής για το προσφυφυγικό, αν και βέβαια δεν έχουν ληφθεί ακόμη επίσημες αποφάσεις, αναφέρει η Deutsche Welle.

Η νέα κυβέρνηση της Ρώμης όμως ζητά από τις Βρυξέλλες μια σαφή αλλαγή πορείας. Με δυο κύρια σημεία: την πραγματική τροποποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, η Ρώμη δεν δέχεται το ότι η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ήδη καθορίσει το προσχέδιο της συνόδου.

Και ο Κόντε δεν θέλει να εγκριθεί η αρχή βάσει της οποίας χώρες της ΕΕ μπορούν να στέλνουν πίσω στην Ιταλία μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι από την μεριά του δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημόσια τηλεόραση της Rai:

«Η εποχή κατά την οποία το Βερολίνο και το Παρίσι αποφάσιζαν τα πάντα, έχει τελειώσει. Αυτό αφορά τους μετανάστες, τον τουρισμό αλλά και την αλιεία».

Το 70% των Ιταλών στηρίζει την προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης

Ο Ματέο Σαλβίνι επιθυμεί ειδικότερα να ενισχυθούν τα νότια σύνορα της ΕΕ με πλοία όλων των χωρών μελών.

«Δεν έχουμε αντίρρηση στο να δοθούν χρήματα στην Τουρκία, αλλά υπάρχουν και τα δικά μας σύνορα, δεν είμαστε χαζοί», τονίζει ο γραμματέας της Λέγκα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ, το 70,1% των Iταλών εγκρίνει την πολιτική της νέας κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό. Ενώ η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια, στις εκλογές της 4ης Μαρτίου, δεν είχαν ξεπεράσει το 50% των ψήφων.

Πολλοί αναλυτές, βέβαια, πιστεύουν ότι η Ιταλία, στο τέλος, θα πρέπει να διαλέξει: ή θα επιμείνει, δηλαδή, στην αλλαγή του κανονισμού του Δουβλίνου, ή στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων. Διότι είναι δύσκολο θα πετύχει και τα δυο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr