Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμανουέλ Μακρόν: «Κλειστά κέντρα» προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος – Κυρώσεις στις χώρες του Βίσεγκραντ

Εμανουέλ Μακρόν: «Κλειστά κέντρα» προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος – Κυρώσεις στις χώρες του Βίσεγκραντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δημιουργία «κλειστών κέντρων στο ευρωπαϊκό έδαφος ήδη από την αποβίβαση» των μεταναστών προτείνουν Γαλλία και Ισπανία, δήλωσε το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προτείνοντας μια «διαφορετική και συμπληρωματική λύση» στην κρίση που διαιρεί την Ευρώπη.

«Μόλις αποβιβάζονται στο ευρωπαϊκό έδαφος, υποστηρίζουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με ευρωπαϊκά μέσα που επιτρέπουν άμεση οικονομική αλληλεγγύη, ταχεία εξέταση των φακέλων κι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ώστε κάθε χώρα να παίρνει με οργανωμένο τρόπο τα πρόσωπα που δικαιούνται ασύλου», υπογράμμισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νέο Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής οικονομικων κυρώσεων στις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να υποδεχθούν μετανάστες που έχουν προσφυγικό καθεστώς.

Οι Μακρόν και Σάντσεθ έκαναν δηλώσεις την παραμονή της μίνι συνόδου κορυφής που οργανώθηκε εσπευσμένα για αύριο, Κυριακή, στις Βρυξέλλες με θέμα τη διένεξη για τη μετανάστευση που διαιρεί την Ευρώπη.

«Είμαι ο ίδιος υπέρ μηχανισμών που να το λαμβάνουν αυτό πράγματι υπόψη» δήλωσε ο Μακρόν, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις απόψεις του για ενδεχόμενη επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

«Δεν μπορούμε να έχουμε χώρες που ωφελούνται μαζικά από την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μαζικά εκφράζουν τον εθνικό εγωισμό τους όταν πρόκειται για μεταναστευτικά ζητήματα» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: “Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus” – The former PM urges Greece to immediately bring the protection of Christian-GreekOrthodox populations in Syria to the EU agenda

Νέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η μεγάλη εθνική απειλή είναι η Τουρκία

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν για τις διώξεις Χριστιανών, Αλαουιτών, Δρούζων, Κούρδων στη Συρία από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές

Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr