Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρομοκρατημένοι οι ισλαμιστές στη νότια Συρία περιμένουν το τέλος τους – Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να τους βοηθήσουν

Τρομοκρατημένοι οι ισλαμιστές στη νότια Συρία περιμένουν το τέλος τους – Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να τους βοηθήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο νοσοκομεία υπέστησαν ζημιές και πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι ισλαμιστές στη νότια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέρριψε την ευθύνη για τα φονικά πλήγματα στην επαρχία Νταράα στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Το βράδυ του Σαββάτου, η ίδια ιστοσελίδα είχε κάνει λόγο για ρωσικά πλήγματα στον τομέα αυτόν για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο.

Η πίεση αυξάνεται για τους εξεγερμένους ισλαμιστές στη νότια Συρία, ενώ την ίδια ώρα το καθεστώς της Δαμασκού αφήνει να πλανάται η απειλή επίθεσης ευρείας κλίμακας εναντίον τους για να εκκαθαριστεί ο συριακός νότος από την παρουσία τους.

Σύμφωνα με έναν οπλαρχηγό των ισλαμιστών, οι ΗΠΑ αποκλείουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν στρατιωτική δράση για να τους υποστηρίξουν.

Η γειτονική Ιορδανία καθιστά σαφές ότι δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί νέα κύματα προσφύγων.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει υψηλή στρατηγική αξία. Γειτονεύει με την Ιορδανία, αλλά κυρίως με τα υψίπεδα του Γκολάν -μεγάλο μέρος των οποίων έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ.

Σε αυτήν εφαρμόζεται από τον Ιούλιο του 2017 μια εκεχειρία που διαπραγματεύθηκαν η Μόσχα, η Ουάσιγκτον και το Αμάν.

Όμως από την Τρίτη, οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ εντείνουν τους βομβαρδισμούς στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται άμεσα μια επιχείρηση.

Ο συριακός στρατός έχει αποσπάσει τμήματα της επαρχίας από τους ισλαμιστές, με την ανακατάληψη τεσσάρων κοινοτήτων στη Νταράα.

«Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν ρωσικά αεροσκάφη» εναντίον διαφόρων κοινοτήτων στην ανατολική Ντεράα, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σε δύο από τις κοινότητες αυτές, τα αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν ζημιές σε δύο νοσοκομεία, τα οποία τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ισλαμιστές ανταπέδωσαν με πυρά πυροβολικού εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις κι ένα μικρό κορίτσι σκοτώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Σουέιντα, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, οπλαρχηγός των ισλαμιστών ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον τους έχει προειδοποιήσει πως δεν μπορούν να υπολογίζουν σε μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι θα πρέπει να πάρετε μια απόφαση (να εμπλακείτε σε μάχη) με βάση τα συμφέροντά σας, τα συμφέροντα του λαού σας και της οργάνωσής σας», αλλά «δεν μπορείτε να βασίσετε την απόφασή σας στην υπόθεση ή την ελπίδα για μια στρατιωτική επέμβαση από τη δική μας πλευρά», ανέφερε μήνυμα των ΗΠΑ που φέρεται να επιδόθηκε στους ισλαμιστές από την Ουάσιγκτον και στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από αυτό τον οπλαρχηγό.

Οι αρχές των ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσαν ότι έστειλαν τέτοιο μήνυμα.

Από την Τρίτη ως την Κυριακή, στους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 25 άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

*Στον χάρτη με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο και με πράσινο εκείνα που ελέγχουν οι ισλαμιστές. Με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr