ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αντόνιο Ταγιάνι, Αυστρία, Βαλκάνια, Έντι Ράμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σεμπάστιαν Κουρτς,


















































Το Ιράν ανησυχεί μην χάσει κατεχόμενα νησιά στον Κόλπο κι απειλεί τα Εμιράτα (ΗΑΕ)
Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη
Σχέδιο ανατροπής στην Ανατολική Μεσόγειο! Ελλάδα και Ισραήλ στο ίδιο στρατόπεδο
Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως
Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Αλβανία απορρίπτει την πρόταση να φιλοξενήσει κέντρα υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
Τα Τίρανα δεν θα αποδέχονταν ποτέ να εγκατασταθούν στην αλβανική επικράτεια καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών, ακόμη κι αν τους προσφερόταν ως αντάλλαγμα η εισδοχή της Αλβανίας στην Ε.Ε., επισήμανε ο Ράμα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ταμπλόιντ γερμανικής εφημερίδας Bild.
Ο ίδιος δήλωσε ότι τον βρίσκει αντίθετο η αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων σαν να επρόκειτο για ανεπιθύμητα τοξικά απόβλητα.
Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να συνεισφέρει αυτό που της αναλογεί για να συμβάλει στην επίλυση πανευρωπαϊκών προβλημάτων, αλλά, όπως επισήμανε, «δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα μόνη της».
Η μετατροπή της Αλβανίας σε ένα είδος «κυματοθραύστη» για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στις χώρες μέλη της ΕΕ θα ήταν «επικίνδυνη λύση», πρόσθεσε.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έχουν προτείνει να οδηγούνται οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες σε καταυλισμούς σε χώρες των Βαλκανίων.























































