Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χορστ Ζεεχόφερ: Δεν σκοπεύω να ρίξω τη γερμανική κυβέρνηση

Χορστ Ζεεχόφερ: Δεν σκοπεύω να ρίξω τη γερμανική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν σκοπεύει να διαλύσει την κυβέρνηση συνασπισμού» έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται εποικοδομητικά με την Καγκελάριο Μέρκελ, παρά τις διαφωνίες τους.

Εκτίμησε δε, ότι μπορεί να βρεθούν λύσεις, οι οποίες θα ικανοποιήσουν το συντηρητικό κόμμα της Βαυαρίας.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών -το προηγούμενο διάστημα και εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου- έστειλε αυστηρό τελεσίγραφο στην Άνγκελα Μέρκελ, δίνοντάς της προθεσμία λίγων ημερών, ώστε να βρεθεί λύση στο προσφυγικό ζήτημα.

Εφόσον δεν καταστεί εφικτή μία ευρωπαϊκή «απάντηση» στο ζήτημα, τότε ο ίδιος έχει απειλήσει ότι θα προχωρήσει σε μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Μία τέτοια κίνηση, ωστόσο, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της Μέρκελ, θα οδηγήσει την τελευταία στην αποπομπή του Ζέεχοφερ από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την άρση της στήριξης του CSU στην κυβέρνηση CDU-SPD.

Νωρίτερα, την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμβιβασμού εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Όλαφ Σολτς.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, καθώς τα κόμματα της συμπολίτευσης δυσκολεύονται να συμφωνήσουν.

»Αλλά, νομίζω πως δεν αποκλείεται να βρεθεί μια λύση» τόνισε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Τσίπρας για ναυάγιο στη Χίο: Καμία συγκάλυψη – Η κυβέρνηση ειδικεύεται στις πολιτικές συσκότισης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr