Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνγκελα Μέρκελ: Επιτυχημένη η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος

Άνγκελα Μέρκελ: Επιτυχημένη η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιτυχημένη χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος η Άνγκελα Μέρκελ και υπογραμμίζει ότι τώρα το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Εκφράζει δε αισιοδοξία ότι στη Σύνοδο θα υπάρξει πρόοδος σε αυτό το μέτωπο, ενώ παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για συμφωνία στο προσφυγικό.

«Μετά το επιτυχές πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, απαιτείται περαιτέρω μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης» σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά ότι στη νομισματική ένωση «όλοι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες» και ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει ένωση χρεών».

Στο μέτωπο της οικονομίας πρόκληση θεωρεί και την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, με τις οποίες, όπως τονίζει πρέπει να υπάρχει διάλογος για να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, αναγνωρίζει ότι «δεν είμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε», επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα είναι δυνατή μία συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών για το πλαίσιου του ασύλου στη Σύνοδο.

Τονίζει δε ότι «όλοι στην Ευρώπη συμφωνούν πως θα πρέπει να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση», ενώ προσθέτει ότι η απόφαση της Γερμανίας να ανοίξει τις πόρτες στους πρόσφυγες δεν ήταν μονομερείς αλλά ελήφθη προκειμένου η χώρα να βοηθήσει την Αυστρία και την Ουγγαρία.

Η αναφορά αυτή είναι μία έμμεση αιχμή για τις δύο αυτές χώρες, που έχουν επανειλημμένα ασκήσει οξεία κριτική στην πολιτική της Μέρκελ στο μεταναστευτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr