Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι «εξουδετέρωσαν» 4.513 Κούρδους πολιτοφύλακες στην Εφρίν της Συρίας

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι «εξουδετέρωσαν» 4.513 Κούρδους πολιτοφύλακες στην Εφρίν της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 4.513 «τρομοκράτες» -δηλαδή Κούρδοι πολιτοφύλακες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)- «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, από τις 20 Ιανουαρίου όταν και ξεκίνησαν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, δηλαδή η δεύτερη παράνομη τουρκική εισβολή σε συριακό έδαφος, «εξουδετερώθηκαν» 4,513 τρομοκράτες.

Να σημειωθεί ότι με την λέξη εξουδετέρωση, η Τουρκία υποδηλώνει ότι οι εν λόγω άνθρωποι είτε σκοτώθηκαν, είτε αιχμαλωτίστηκαν είτε παραδόθηκαν.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι 56 «τρομοκράτες» του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 22 και 28 Ιουνίου σε όλη την Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, ενώ σκοτώθηκαν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες και έξι άλλοι τραυματίστηκαν.

Η επιχείρηση «Κλάδος Ελαιάς» ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την εξολόθρευση των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσας των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενώ στις 18 Μαρτίου, τα τουρκικά στρατεύματα και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) κατέλαβαν την πόλη της Εφρίν, μετά από 58 ημέρες επίθεσης και αφού οι κουρδικές δυνάμεις την εκκένωσαν για να μην υπάρξει μακελειό μεταξύ των αμάχων.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Εφρίν ακολούθησαν τα κουρδικά στρατεύματα στην αποχώρησή τους, για να μη ζήσουν υπόδουλοι των Τούρκων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr