Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση Σόιμπλε: Η κυβέρνηση είναι στο χείλος της αβύσσου – Βρείτε τα

Παρέμβαση Σόιμπλε: Η κυβέρνηση είναι στο χείλος της αβύσσου – Βρείτε τα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέση για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που θα κρίνουν την επιβίωση της κυβέρνησης της Ανγκελα Μέρκελ πήρε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση είναι στο χείλος της αβύσσου. «Και τα δυο κόμματα πρέπει να κοιτάξουν μέσα στην άβυσσο», είπε μιλώντας σε συνεδρίαση του προεδρείου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και ζήτησε να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο κόμμα της Μέρκελ και του εταίρου της Ζεεχόφερ για το προσφυγικό.

Ένα πολύ κρίσιμο ραντεβού γίνεται τη Δευτέρα που θα κριθούν πολλά. Θα είναι το δεύτερο ραντεβού της Μέρκελ με τον Ζεεχόφερ το απόγευμα για να προσπαθήσει ο ένας τον άλλον να δεχθεί τις θέσεις του για το προσφυγικό.

Καμία εκδοχή δεν θα πρέπει να αποκλείεται – ακόμη και η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αλλά και η αποχώρηση της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) από την κυβέρνηση.

Η αντιπαράθεση των δύο αδελφών κομμάτων που ξέσπασε εδώ καιρό επικεντρώνεται ουσιαστικά σε ένα ζήτημα: μονομερή μέτρα στο προσφυγικό ή ευρωπαϊκές λύσεις.

Ο Χόρστ Ζεεχόφερ σκοπεύει να απαγορεύσει στα γερμανικά σύνορα την είσοδο προσφύγων που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προτείνει η επαναπροώθηση αυτών των ατόμων στα κράτη μέλη της ΕΕ στα οποία έχουν καταγραφεί, να γίνεται σε συνεννόηση με αυτές τις χώρες.

Τη στάση της κ. Μέρκελ στηρίζει πλήρως το προεδρείο του CDU που συνήλθε τόσο το βράδυ της Κυριακής όσο και το πρωί της Δευτέρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr