Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι και Σύροι σφυροκοπούν με «υστερικό βομβαρδισμό» τις θέσεις των ισλαμιστών στη Νταράα

Ρώσοι και Σύροι σφυροκοπούν με «υστερικό βομβαρδισμό» τις θέσεις των ισλαμιστών στη Νταράα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πλήγματα ιδιαίτερης σφοδρότητας εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι ισλαμιστές στη νοτιοδυτική επαρχία Νταράα της Συρίας, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης ο συριακός στρατός και οι ρωσικές δυνάμεις που τον υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εκατοντάδες» πύραυλοι και βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά ερρίφθησαν από τη συριακή και τη ρωσική αεροπορία εναντίον περιοχών των ανταρτών», επεσήμανε το Παρατηρητήριο, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εξεγερθέντων ισλαμιστών και της Ρωσίας, η οποία προσπαθεί να τους πείσει να παραδώσουν τα όπλα.

«Συριακά και ρωσικά αεροσκάφη προσπαθούν να μετατρέψουν τις περιοχές αυτές σε κόλαση», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν, κάνοντας λόγο για «υστερικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Νταράα, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι «αντάρτες» μετά την άρνησή τους να υποκύψουν στους ρωσικούς όρους και να σταματήσουν τις μάχες, στη διάρκεια του τελευταίου γύρου των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη».

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης Νταράα, ο βομβαρδισμός δεν σταμάτησε τη νύχτα και είναι ο πιο σφοδρός που έχει σημειωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού στην περιοχή στις 19 Ιουνίου.

«Πρόκειται για την πιο σκληρή και βίαιη νύχτα από την έναρξη της βάρβαρης επιχείρησης του συριακού καθεστώτος και των ρωσικών δυνάμεων κατοχής», έγραψε στο Twitter ο Σύρος ισλαμιστής Ομάρ Αλ Χαρίρι που βρίσκεται στην πόλη.

Με τους σφοδρούς αυτούς βομβαρδισμούς ο συριακός στρατός κατάφερε για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα σημείο ελέγχου στα σύνορα με την Ιορδανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr