Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντέιβις τρολάρει Μέι: «Θα επιβιώσει» μετά την παραίτησή μου

Ο Ντέιβις τρολάρει Μέι: «Θα επιβιώσει» μετά την παραίτησή μου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το χτύπημα δεν μπορούσε να είναι πιο βαρύ. Δύο ημέρες μετά τη θριαμβευτική ανακοίνωση ότι κατάφερε να ενώσει την κυβέρνησή της σε ένα «μαλακό Brexit», η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποκηρύχθηκε από τον Ντέιβιντ Ντέιβις, τον υπουργό ο οποίος επρόκειτο να υπερασπιστεί τη γραμμή της στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος ωστόσο εκτιμά ότι έστω και αν η Μέι βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στους ευρωσκεπτικιστές υπουργούς της, θα επιβιώσει.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο αρμόδιος για το βρετανικό διαζύγιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Τον ακολούθησαν οι υφυπουργοί Στιβ Μπέικερ και Σουέλα Μπρέιβερμαν, αμφότεροι αρμόδιοι για το Brexit, πυροδοτώντας πλέον αμφιβολίες για το μέλλον της Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Έστω και αν ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί Δευτέρας στο BBC εκτίμησε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα επιβιώσει από την παραίτησή του και τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση την αντικατάστασή της.

«Η γενική κατεύθυνση της πολιτικής θα μας βάλει στην καλύτερη περίπτωση σε αδύναμη διαπραγματευτική θέση, από την οποία πιθανότατα δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε», επισήμανε ο Ντέιβις στην επιστολή της παραίτησής του προς τη Μέι.

Στόχος, διευκρίνισε τη Δευτέρα, είναι να πιεστεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός να μην προχωρήσει σε περαιτέρω υποχωρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να ενθαρρύνει και άλλους υπουργούς να τον ακολουθήσουν.

«Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν αυτές τις αποφάσεις συνείδησης, αποφάσεις αρχής μόνοι τους, αποφασίζοντας για τον εαυτό τους», δήλωσε.

«Δεν μπορείς να λάβεις την απόφαση για κάποιον άλλον και δεν μπορείς να την φορτώσεις σε κάποιον άλλον», σχολίασε.

Τους τελευταίους μήνες, σχολιάζουν οι «Financial Times», η Μέι κρατούσε στο σκοτάδι τον Ντέιβις όσον αφορά το νέο σχέδιο το οποίο σκόπευε να παρουσιάσει στο Τσέκερς, την Παρασκευή.

Έπειτα από το μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο στη θερινή πρωθυπουργική κατοικία, η Μέι ήταν σχεδόν βέβαιη ότι είχε καταφέρει να πείσει τους πιο σκληροπυρηνικούς τού Brexit, περιλαμβανομένου του Ντέιβις, να στηρίξουν το σχέδιό της να ζητήσει να συναφθεί συμφωνία για έναν «χώρο ελεύθερων εμπορικών ανταλλαγών αγαθών» με την Ε.Ε., τη διατήρηση στενών δεσμών στο πεδίο του εμπορίου.

Ο Ντέιβις τη διέψευσε χωρίς περιστροφές. «Δεν θα έκανα σωστά τη δουλειά μου εάν υπερασπιζόμουν το σχέδιό της», δήλωσε τη Δευτέρα.

Ένα σχέδιο, το οποίο όπως κατέστησε σαφές σε όλους τους τόνους, είναι μία «ανεφάρμοστη» συμβιβαστική πρόταση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ECOFIN: Εγκρίθηκε η άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν στην Ανταρκτική το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Βόρεια Μακεδονία: Αποδοκιμάζει η ΕΕ τη Σιλιάνοφσκα – Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου

Το ΥΠΕΞ λέει ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα παραβίασε κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών ορκιζόμενη στη «Μακεδονία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr