Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ροτ: Ιστορική για την Ευρώπη η συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Ροτ: Ιστορική για την Ευρώπη η συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ και σημειώνει ότι καταδεικνύεται πως είναι εφικτό να ξεπεραστούν ακόμη και βαθιές διμερείς διαφορές, όταν αναπτύσσεται εμπιστοσύνη και υπάρχει η πολιτική βούληση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε ανακοίνωσή του ενόψει της Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Διαδικασίας του Βερολίνου», ο κ. Ροτ τονίζει ότι «η σταθερότητα και η δημοκρατική εξέλιξη στην Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και τη Σερβία είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης και έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλειά μας».

Αναφέρει επίσης ότι η επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων, στο Λονδίνο, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τις χώρες της περιοχής, προκειμένου να βελτιώσουν την περιφερειακή συνεργασία και έτσι να υποστηρίξουν τη διαδικασία προσέγγισης αυτών των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει τις δράσεις του Περιφερειακού Εργαστηρίου για τους Νέους (RYCO), το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «η πρωτοβουλία αφορά τη συμφιλίωση των επερχόμενων γενεών σε μία περιοχή, στην οποία οι πληγές του πολέμου εξακολουθούν να έχουν έντονη παρουσία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr