Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνδρες του FSA στην επαρχία Νταράα κατατάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος (φωτο+χάρτης)

Άνδρες του FSA στην επαρχία Νταράα κατατάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος (φωτο+χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη νοτιοδυτική Συρία σπεύδουν να ενταχθούν άνδρες ηττημένων μονάδων του «μετριοπαθούς» ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο εβδομάδες η μεγάλη επίθεση του συριακού στρατού κατά των ισλαμιστών του FSA στην επαρχία Νταράα της νοτιοδυτικής Συρίας, πολλοί ένοπλοι μονάδων του FSA που είτε ηττήθηκαν, είτε συνθηκολόγησαν με τη συριακή κυβέρνηση, επιλέγουν να συνεχίσουν τον πόλεμο εντασσόμενοι στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί ένα μικρό θύλακα στη νοτιοδυτική Συρία, οπότε οι ηττημένοι του FSA εύκολα καταφεύγουν εκεί για να ενταχθούν στις γραμμές του.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ένοπλοι ισλαμιστές από την πόλη Ταφάς και τις κοντινές της κωμοπόλεις και χωριά κατατάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος, την ώρα που οι γραμμές του FSA καταρρέουν από την προέλαση του συριακού στρατού.

Να σημειωθεί ότι η πόλη Ταφάς δεν έχει πέσει ακόμα στα χέρια της κυβέρνησης.

Οι άνδρες που επιλέγουν να πάνε με το Ισλαμικό Κράτος δεν αποδέχονται τις συνθήκες «συμφιλίωσης» των οπλαρχηγών τους με τη Δαμασκό.

Το γεγονός και μόνο ότι δεκάδες άνδρες του FSA επιλέγουν να προσχωρήσουν στο Ισλαμικό Κράτος είναι μια ακόμα απόδειξη ότι όλες οι ισλαμιστές οργανώσεις της Συρίας είναι στην πραγματικότητα τζιχαντιστικές και ότι το μόνο «κοσμικό» και δημοκρατικό αντάρτικο είναι αυτό των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος και δείχνουν άνδρες του FSA να κατατάσσονται στις γραμμές του.

Στον πολεμικό χάρτη της νοτιοδυτικής Συρίας με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο χρώμα ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και με μοβ χρώμα είναι τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr