Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει ο Τραμπ για την καθυστέρηση στις επανενώσεις παιδιών με τους γονείς τους

Τι λέει ο Τραμπ για την καθυστέρηση στις επανενώσεις παιδιών με τους γονείς τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διά της επίθεσης αμύνθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου για την αποτυχία της κυβέρνησης να τηρήσει τη διορία για την επανένωση των μικρών παιδιών που είχαν χωριστεί από τους παράτυπους μετανάστες γονείς τους.

«Λοιπόν, μην έρχεστε στη χώρα μας παράνομα», δήλωσε o Τραμπ ως απάντηση στην καθυστέρηση των επανενώσεων.

«Ναι, έχω μία λύση. Πείτε στον κόσμο να μην έρχεται στη χώρα παράνομα. Αυτή είναι η λύση. Μην έρχεστε παράνομα. Ελάτε όπως άλλοι άνθρωποι, νόμιμα», δήλωσε έξω από τον Λευκό Οίκο, έτοιμος να αναχωρήσει για την Ευρώπη.

Στην ερώτηση, εάν «λύση» είναι να τιμωρείς παιδιά που ήρθαν παράνομα από τους ενήλικους γονείς τους, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε «έχουμε νόμους, έχουμε σύνορα, χωρίς σύνορα δεν έχεις χώρα».

Λιγότερα από τα μισά από τα 102 μικρά παιδιά που είχαν χωριστεί από τους παράτυπους μετανάστες γονείς τους θα έχουν επανενωθεί με τις οικογένειές τους εντός της προθεσμίας που όρισε δικαστήριο της Καλιφόρνιας, ενώ η τύχη δεκάδων άλλων παραμένει αβέβαιη, γνωστοποίησαν οι αρχές των ΗΠΑ την Τρίτη.

Δικαστής διέταξε τις αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου όλα τα παιδιά κάτω των πέντε ετών να έχουν επανενωθεί με τις οικογένειές τους μέχρι την 10η Ιουλίου.

Δικαστής στο Σαν Ντιέγκο έδωσε τη Δευτέρα περισσότερο χρόνο στην κυβέρνηση να φροντίσει να επανενωθούν τα 102 παιδιά με τις οικογένειές τους.

Αυτά τα παιδιά είναι ανάμεσα στους 2.300 ανήλικους που διαχωρίστηκαν από τους παράτυπους μετανάστες γονείς τους στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Άλλα παιδιά διατάχθηκε να επανενωθούν με τις οικογένειές τους έως την 26η Ιουλίου.

Η κυβέρνηση Τραμπ δέχθηκε καταιγισμό επικρίσεων, εντός των ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό, για την απόφασή της να χωρίζονται τα παιδιά από τους γονείς τους όταν συλλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες.

Πολλές από αυτές τις οικογένειες είναι από την κεντρική Αμερική και ζητούν άσυλο εξαιτίας της βίας στις πατρίδες τους.

Αντιμέτωπος όμως με την κατακραυγή που προκάλεσαν οι εικόνες των παιδιών που έκλαιγαν, ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε τέλος με διάταγμά του την 20ή Ιουνίου στην πολιτική του διαχωρισμού ενώ ταυτόχρονα αξίωνε για άλλη μια φορά από το αμερικανικό Κογκρέσο να καταρτίσει νέα νομοθεσία για το μεταναστευτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr