Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετανάστρια κατέθεσε μήνυση κατά των ΗΠΑ γιατί τη χώρισαν από το παιδί της

Μετανάστρια κατέθεσε μήνυση κατά των ΗΠΑ γιατί τη χώρισαν από το παιδί της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ υποβάλλει μία 24χρονη μητέρα, μετανάστρια από την Ονδούρα, που έχασε τον γιο της στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

«Είναι ώρα να επιστρέψετε τα παιδιά μας», φωνάζει η 24χρονη Παντίλα εκπροσωπώντας εκατοντάδες μετανάστες γονείς που έχουν εβδομάδες να δουν τα παιδιά τους.

Μετά τη νέα αποτυχία της κυβέρνησής του Ντόναλντ Τραμπ να τηρήσει τη διορία για την επανένωση των μικρών παιδιών που είχαν χωριστεί από τους παράτυπους μετανάστες γονείς τους, κυβερνητικός αξιωματούχος επανήλθε στο ζήτημα σήμερα Πέμπτη.

Διαβεβαίωσε ότι όλα τα παιδιά παράτυπων μεταναστών που είναι κάτω των πέντε ετών θα έχουν επανενωθεί με τις οικογένειές τους την Πέμπτη, προσθέτοντας ωστόσο την προϋπόθεση της νομιμότητας.

Η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU), η οποία έχει υποβάλει αγωγές κατά της κυβέρνησης για την πολιτική διαχωρισμού των οικογενειών των παράτυπων μεταναστών, απορρίπτει τον ισχυρισμό αυτό.

«Η δήλωσή τους είναι το λιγότερο αόριστη», δήλωσε ο δικηγόρος Λι Γκέλερντ, επισημαίνοντας ότι δικαστής του Σαν Ντιέγκο είχε ορίσει ως προθεσμία την περασμένη Τρίτη για την επανένωση των παιδιών κάτω των πέντε ετών με τους γονείς τους. «Γνωρίζουν ότι έχουν χάσει τη διορία», πρόσθεσε.

Η αμερικανική κυβέρνηση επισημαίνει ότι κάποια παιδιά δεν μπορούν να επανενωθούν με τους γονείς τους, είτε επειδή αυτοί έχουν απελαθεί είτε επειδή έχουν ποινικό μητρώο ή εξαιτίας άλλου νομικού κωλύματος.

Η δικαστής Ντέινα Σάμπροου του Σαν Ντιέγκο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να επανενώσει τα παιδιά κάτω των πέντε ετών – περίπου 230 – με τους γονείς τους ως την προηγούμενη Τρίτη και όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας έως τις 26 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περίπου 2.300 παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς τους στα σύνορα βάσει της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Τραμπ, η οποία εγκαταλείφθηκε τον Ιούνιο έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr