Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Ώρα ευθύνης για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη

Κομισιόν: Ώρα ευθύνης για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι ώρα ευθύνης. Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι κατευθυντήριες γραμμές των ηγετών στο μεταναστευτικό. Πλέον εναπόκειται στους υπουργούς και σε όλους μας να τις υλοποιήσουμε» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Προσερχόμενος στο πρώτο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. υπό την αυστριακή προεδρία που πραγματοποιείται στο Ίνσμπρουκ, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως «ζούμε καθοριστικής σημασίας στιγμές για την Ευρώπη και πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε και να προασπίσουμε τα επιτεύγματα των τελευταίων εξήντα ετών».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η μετανάστευση είναι τώρα ο καταλύτης για να υπάρξει πρόοδος με πνεύμα ευθύνης και αλληλεγγύης. Προσβλέπω σε μια πολύ παραγωγική συνεργασία με τους συναδέλφους μου υπουργούς εσωτερικών όλων των κρατών μελών και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».

«Η μετανάστευση είναι τώρα ο καταλύτης για να υπάρξει πρόοδος με πνεύμα ευθύνης και αλληλεγγύης», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τις αποβιβάσεις, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως η Κομισιόν πάντα παρουσιάζει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις.

«Αυτό κάνουμε τα τελευταία τρία χρόνια και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν πριν από τρία χρόνια. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Φυσικά, είναι προφανές ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε νέα πρόταση και ιδέα, και αυτό ακριβώς θα κάνουμε και σήμερα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην υποβάλλονται αιτήματα ασύλου σε ευρωπαϊκό έδαφος ο επίτροπος Μετανάστευσης τόνισε πως «η στρατηγική και η πολιτική της ΕΕ σε αυτό το ζήτημα είναι ξεκάθαρη και βασίζεται σε αρχές και αξίες».

«Πριν τρία χρόνια αιφνιδιαστήκαμε, κανείς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο, ούτε η ΕΕ, ούτε και τα Κράτη Μέλη. Πλέον όμως είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Οποιαδήποτε πρόταση συμβάλλει στη βελτίωση των διαδικασιών είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε αυτό που σας είπα στην αρχή, η πολιτική μας βασίζεται σε αρχές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την άρνηση εισόδου στα λιμάνια, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η άρνηση εισόδου είναι κάτι εύκολο να το λέει κανείς ωστόσο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν χαθεί μια ζωή;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr