Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε νέα πυραυλική επίθεση των Χούτι από την Υεμένη

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε νέα πυραυλική επίθεση των Χούτι από την Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος εκτοξεύθηκε από το έδαφος της Υεμένης που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούτι αναχαιτίστηκε πάνω από τη Σαουδική Αραβία, γνωστοποίησε το Σάββατο η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ με μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του βασιλείου, το SPA.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την επαρχία Σαάντα, προπύργιο των Χούτι στη βόρεια Υεμένη, και είχε στόχο την πόλη Νατζράν, στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τη συμμαχία, που δεν έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές.

Το Ριάντ ηγείται από το 2015 μιας συμμαχίας που επενέβη στρατιωτικά στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών, που ελέγχουν το βόρειο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, και υπέρ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, που ελέγχουν τον νότο.

Οι Χούτι έχουν εκτοξεύσει πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της γειτονικής Σαουδικής Αραβίας τους τελευταίους μήνες. Η συμμαχία γενικά ανακοινώνει την αναχαίτισή τους.

Στις αρχές του μήνα, ένα παιδί πέντε χρονών τραυματίστηκε από ρουκέτα που εβλήθη από τους αντάρτες εναντίον της σαουδαραβικής επαρχίας Τζιζάν (νότια), σύμφωνα με το Ριάντ.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι δύο πυλώνες της συμμαχίας, καθώς και οι ΗΠΑ, κατηγορούν το Ιράν ότι εφοδιάζει με πυραύλους τους σιίτες αντάρτες, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει.

Η συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ με τη σειρά της κατηγορείται ότι στοχοθετεί συστηματικά αμάχους στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της στην Υεμένη, κάτι που αρνείται.

Από τον Μάρτιο του 2015, όταν άρχισε η επέμβαση της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ, ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους κι έχει προκαλέσει τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Χούτι εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιου που η εταιρεία του εδρεύει στην Ελλάδα

Η φρεγάτα «Ύδρα» έριξε με πυροβόλο κατά δύο drones

Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr