Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Ταγιάνι: Στηρίζω τη συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυμα Ταγιάνι: Στηρίζω τη συμφωνία των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη θετική ανταπόκριση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, έλαβε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με τη στήριξη της συμφωνίας για το Σκοπιανό, μετά από επιστολή που του έστειλε, στις 13 Ιουνίου, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι μέσω του αρμοδίου πολιτικού συμβούλου του, υπογραμμίζει πως θα συμβάλει, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στην στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.

Στις 11 Ιουλίου, στο πλαίσιο συνάντησης με τον πρόεδρο Ταγιάνι με κεντρικό θέμα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έθεσε εκ νέου το ζήτημα επί τάπητος.

Σύμφωνα και με την επίσημη σχετική αλληλογραφία μεταξύ του γραφείου Ταγιάνι και του γραφείου Παπαδημούλη στις 17 και 18 Ιουλίου, ο πρόεδρος Ταγιάνι σκοπεύει τον Σεπτέμβριο να καλέσει στο Ευρωκοινοβούλιο τον ομόλογό του Πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, Ταλάτ Τζαφέρι, θέλοντας να στηρίξει την συμφωνία, στέλνοντας έτσι ένα θετικό μήνυμα ενόψει του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr