Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοκρατικοί “πρεσάρουν” Τραμπ: Να μιλήσει η μεταφράστρια στο Ελσίνκι

Δημοκρατικοί “πρεσάρουν” Τραμπ: Να μιλήσει η μεταφράστρια στο Ελσίνκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ασφυκτικές πιέσεις να δώσει στη δημοσιότητα όσα είπαν και συμφώνησαν στο Ελσίνκι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν δέχεται ο Λευκός Οίκος.

Έπειτα από τα τελευταία σχόλια από ρωσικής πλευράς περί «σημαντικών προφορικών συμφωνιών», όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε όσα διαδραματίστηκαν πίσω από τις κάμερες και βέβαια στον μοναδικό άνθρωπο που γνωρίζει τα πάντα με πάσα λεπτομέρεια: την Αμερικανίδα μεταφράστρια.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Τραμπ «επιτυχία», ενώ η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ στρώνουν κόκκινο χαλί για τον Ρώσο πρόεδρο εντός του φθινοπώρου. Ήταν ίσως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Δημοκρατικούς.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αιτηθούν να καταθέσει επί του θέματος στο Κογκρέσο η Μαρίνα Γκρος, η μοναδική Αμερικανίδα που ήταν τη Δευτέρα στο δωμάτιο μαζί με τον Τραμπ και το Πούτιν.

Μεταφράστρια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Γκρος εργάζεται για την κυβέρνηση των ΗΠΑ αρκετά χρόνια.

Είχε συνοδεύσει την Πρώτη Κυρία Λόρα Μπους στο Σότσι, το 2008. Εικονίζεται επίσης σε φωτογραφίες από την επίσκεψη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα, τον Απρίλιο του 2017.

Πέραν αυτών, καθώς βέβαια και ότι μιλάει άπταιστα Ρωσικά, σχεδόν τίποτα άλλο δεν είναι γνωστό για την Γκρος.

Οι σημειώσεις της Αμερικανίδας μεταφράστριας, ορατές σε αρκετές από τις φωτογραφίες της Συνόδου στο Ελσίνκι, είναι πιθανότατα άχρηστες, επισημαίνουν στους «New York Times» έμπειροι κυβερνητικοί μεταφραστές εξηγώντας ότι οι στενογραφημένες σημειώσεις της θα είναι μάλλον ακαταλαβίστικες για οποιονδήποτε άλλον.

Ούτε όμως να μιλήσει η ίδια μπορεί, καθώς εάν το έκανε, θα παραβίαζε έναν δεοντολογικό κώδικα εμπιστοσύνης, παρόμοιο με εκείνο του δικηγόρου προς τον πελάτη του ή του ιερέα κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.

Μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δώσει τη δική του εκδοχή του τι συνέβη στο Ελσίνκι – και έχει παραπονεθεί για ελλιπή δημοσιογραφική κάλυψη για μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών – θα μπορούσε να επιτρέψει στην Γκρος να πει δημοσίως τι άκουσε.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει από τον Λευκό Οίκο καμία ενημέρωση σχετικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr