Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος βουλευτής: Oι ΗΠΑ μπορεί να κλείσουν όλα τα τζαμιά της Τουρκίας

Τούρκος βουλευτής: Oι ΗΠΑ μπορεί να κλείσουν όλα τα τζαμιά της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για ενδεχόμενα αντίποινα των ΗΠΑ ετοιμάζεται η Άγκυρα λόγω της συνέχισης της κράτησης του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, στις τουρκικές φυλακές, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και πρόεδρο του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών για τα Βαλκάνια, Ριφάτ Σαίτ, που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik, «οι ΗΠΑ μπορεί να κλείσουν όλα τα τζαμιά της Τουρκίας ή να το χρησιμοποιήσουν έστω ως διαπραγματευτικό χαρτί».

Το αμερικανικό κανάλι FOX είχε προ ημερών ισχυριστεί ότι τα τουρκικά τζαμιά στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται ως «χώροι πρακτόρων», προκειμένου να συλλέγουν πληροφορίες για την τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Αντιδρώντας έντονα στον ισχυρισμό αυτό, ο Ριφάτ Σαίτ έκανε λόγο για «λάσπη» εναντίον της Τουρκίας χωρίς κανένα στοιχείο.

«Οι ΗΠΑ θέλουν να δείξουν τα δόντια τους. Μπορεί να κλείσουν όλα τα τζαμιά για τον πάστορα εδώ ή να το χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό άσο στο μανίκι τους», δήλωσε.

Ο Τούρκος βουλευτής κατηγορεί παράλληλα την Ευρώπη και την Αμερική για παρέμβαση στην τουρκική δικαιοσύνη.

«Όταν έρχεται το θέμα είτε για τους γκιουλενιστές στρατιωτικούς στην Ελλάδα, είτε για τον κρατούμενο αντιπρόεδρο της τράπεζας «Χαλκ» στις ΗΠΑ, τότε αμέσως μας λένε ότι «η αμερικανική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη», ή ότι «η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Αλλά όταν τους ρωτάμε «γιατί δεν εκδίδετε όσους είχαν εμπλοκή στο πραξικόπημα και ήταν υπεύθυνοι για το θάνατο 250 Τούρκων πολιτών ή για το βομβαρδισμό της τουρκικής βουλής», τότε μας απαντούν «έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Εντάξει, αλλά γιατί τότε η Αμερική ή η Ευρώπη δεν εμπιστεύεται αντίστοιχα μία νομική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία και ανακατεύονται στην τουρκική δικαιοσύνη;», αναρωτήθηκε ο Τούρκος βουλευτής μιλώντας στο Sputnik.

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον κατηγορείται για «στρατιωτική και πολιτική κατασκοπεία» και για «συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση» (σ.σ. ΡΚΚ) και αποτελεί την νέα αιτία για την ένταση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας-Ουάσιγκτον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr