ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η τελευταία χώρα της Λατινικής Αμερικής που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων γίνεται η κομμουνιστική Κούβα.
Το νέο Σύνταγμα, γνωστό ως Magna Carta, το οποίο θα αναγνωρίζει τη συναινετική ένωση δύο ανθρώπων, ανεξαρτήτου φύλου, θα τεθεί σε δημοψήφισμα τους επόμενους μήνες.
Το νέο Σύνταγμα αναγνωρίζει επίσης για πρώτη φορά από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου την προσωπική ιδιοκτησία.
Την είδηση χαιρέτισε η κοινότητα ΛΟΑΤΚ, αν και αρκετοί παραμένουν δύσπιστοι σχετικά με το κατά πόσον το μέτρο αυτό θα ψηφιστεί.
«Είναι καταπληκτικά νέα», υποστηρίζει ο 70χρονος Πάμπλο Ναβάρο, ο οποίος πέρασε δύο χρόνια κόβοντας ζαχαροκάλαμα σε στρατόπεδο εργασίας, τη δεκαετία του ’60, εξαιτίας του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού του.
«Νιώθω περήφανος που η νέα γενιά θα μπορέσει να απολαύσει αυτό το επίτευγμα», προσθέτει.
Δεν είναι σαφές εάν η νέα νομοθεσία θα δίνει το δικαίωμα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, αν και ειδικοί το θεωρούν πολύ πιθανό.
Το προσχέδιο του Συντάγματος, που εκτείνεται σε 224 άρθρα, επαναβεβαιώνει «τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα» του πολιτικού συστήματος της Κούβας καθώς και τον ηγετικό ρόλο του κομμουνιστικού κόμματος, του μοναδικού στη χώρα.
Ωστόσο σε αυτό δεν θα περιλαμβάνεται το άρθρο που ορίζει ότι απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας κομμουνιστικής κοινωνίας.























































