Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο δήμαρχος Τορόντο για το μακελειό στην ελληνική συνοικία

Τι είπε ο δήμαρχος Τορόντο για το μακελειό στην ελληνική συνοικία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι υποσχέθηκε στους δημότες να τους δώσει σύντομα «απαντήσεις» για την επίθεση, που βύθισε στο πένθος την καναδική μεγαλούπολη, την Κυριακή το βράδυ, επισημαίνοντας ότι «πάρα πολλοί οπλοφορούν».

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Τορόντο, όταν ένας 29χρονος άνδρας άνοιξε πυρ στην ελληνική συνοικία της πόλης, προτού κι ο ίδιος πέσει νεκρός, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

«Είναι μια επίθεση εναντίον αθώων οικογενειών και εναντίον του συνόλου της πόλης.

»Είναι άλλη μία τραγωδία που συγκλονίζει την πόλη μας φέτος» επισήμανε ο δήμαρχος, Τζον Τόρι, στο δημοτικό συμβούλιο.

Από τις αρχές του 2018 έως τις 14 Ιουλίου, στο Τορόντο έχουν καταγραφεί 220 περιστατικά με πυροβολισμούς, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 27 ανθρώπους, έναντι 196 περιστατικών με 17 νεκρούς σε όλη τη διάρκεια του 2017.

Έως σήμερα, τα επεισόδια βίας αποδίδονται στις συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών, όμως τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν προς το παρόν αποσαφηνιστεί ούτε έχει έως τώρα υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

«Υπόσχομαι σε όλους τους κατοίκους του Τορόντο και ακόμα περισσότερο σε εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγωδία ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να δώσουμε απαντήσεις σχετικά με αυτήν την παράλογη επίθεση» τόνισε ο Τζον Τόρι.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι οπλοφορούν στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που δεν πρέπει» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «ένα διεθνές και εθνικό πρόβλημα».

«Αυτή η πόλη αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τα όπλα και η πρόσβαση στα όπλα είναι πάρα πολύ εύκολη για πάρα πολλούς ανθρώπους» κατήγγειλε ο δήμαρχος, αν και η νομοθεσία στον Καναδά για την οπλοφορία είναι πολύ πιο αυστηρή σε σύγκριση, για παράδειγμα, με τις ΗΠΑ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των περιστατικών ένοπλης βίας, με την ενίσχυση των δυνάμεων κατά περίπου 200 αστυνομικούς, που, βάσει του σχεδίου, θα αναπτυχθούν στις πιο επικίνδυνες συνοικίες μεταξύ 19.00 και 03.00 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr