Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βουτιά» στη δημοτικότητα του Μακρόν: Έχασε τέσσερις μονάδες τον Ιούλιο

«Βουτιά» στη δημοτικότητα του Μακρόν: Έχασε τέσσερις μονάδες  τον Ιούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοσκοπήσεις, Εμανουέλ Μακρόν,

Στο 32% ολίσθησε η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν αφού η υπόθεση του πρώην σύμβουλου του, Αλεξάντρ Μπεναλά που έδειρε διαδηλωτή στο Παρίσι αμαύρωσαν την εικόνα του Γάλλου Προέδρου.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ipsos» που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού «Le Point», η λαοφιλία του Γάλλου προέδρου απώλεσε τέσσερις μονάδες τον Ιούλιο ολισθαίνοντας στο 32%.

Το 60% των Γάλλων εκφράζουν την δυσπιστία τους για τον Μακρόν. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό λαοφιλίας του από τότε που ανέλαβε την εξουσία, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Kι ενώ ο Μακρόν συσκέπτεται με τους συμβούλους του για την υπόθεση,τα γαλλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν το όνομα του στελέχους της γαλλικής Αριστεράς που κατέγραψε με το κινητό του το βίντεο με τον ξυλοδαρμό των διαδηλωτών.

Το επίμαχο βίντεο της 1ης Μαϊου κατέγραψε με το κινητό του ο 21χρονος Ταχά Μπουχάφς,στέλεχος του κόμματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν Λυκ Μελανσόν. Περίπου μία εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση του βιντεοσκοπημένου υλικού από την εφημερίδα «Le Monde», o Ταχά Μπουχάφς θέτει ερωτήματα:

«Εκείνη τη στιγμή, δεν σκεπτόμουν ότι επρόκειτο για συνεργάτη του Εμανουέλ Μακρόν.Για μένα, ήταν αστυνομικοί. Έτσι έβγαλα το κινητό μου και τράβηξα μια σκηνή αστυνομικής βίας.Πρέπει να μιλήσει ο Μακρόν.

Ως διαδηλωτής, ως αυτόπτης μάρτυρας έχω ανάγκη να μάθω την αλήθεια. Μέχρι σήμερα, είναι τώρα κάποιες μέρες που μιλάμε για το θέμα, ένα περιστατικό που έχει συμβεί εδώ και δυόμιση μήνες και ακόμη δεν γνωρίζουμε την αλήθεια, δεν γνωρίζουμε τι συνέβη: ποιος έδωσε στον Μπεναλά εξοπλισμό, ποιος του επέτρεψε να παρίσταται; ποιος τον κάλυψε; και για ποιους λόγους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Νίκος Δένδιας: Ακλόνητος στην κορυφή των πιο επιτυχημένων υπουργών

Δημοσκόπηση: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» της ΝΔ (25,6%) – Δεν πείθουν οι δικαιολογίες Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr