ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 - Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ακόμη έξι πρώην μέλη της σέκτας Ομ Ανώτατη Αλήθεια, που είχαν καταδικαστεί για την επίθεση με αέριο σαρίν στο Μετρό του Τόκιο το 1995 στην Ιαπωνία, εκτελέστηκαν το πρωί της Πέμπτης, μετά τον απαγχονισμό άλλων επτά θανατοποινιτών, συμπεριλαμβανομένου του άλλοτε αρχηγού της οργάνωσης, στις αρχές του μήνα, όπως μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τις εκτελέσεις.
Ωστόσο, η υπουργός Δικαιοσύνης Γιόκο Καμίκαβα προγραμματίζει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα Πέμπτη, μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Με τις σημερινές εκτελέσεις, και τα 13 πρώην μέλη της Ομ Σινρικιό που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών πολλά χρόνια πριν έχουν πλέον θανατωθεί, συμπεριλαμβανομένου του Σόκο Ασαχάρα (το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τσιζούο Ματσουμότο), που απαγχονίστηκε στις αρχές του μήνα.
Περίπου 190 μέλη της σέκτας έχουν καταδικαστεί σε διάφορες άλλες ποινές για την ίδια επίθεση, που διαπράχθηκε την 20ή Μαρτίου 1995.
Η οργάνωση, είχε κατασκευάσει στο εργαστήριο μεγάλες ποσότητες σαρίν, ενός νευροτοξικού αερίου που εφηύραν οι ναζί.
Την 20ή Μαρτίου 1995, πολλά μέλη της οργάνωσης τοποθέτησαν το αέριο σε πέντε σημεία στο Μετρό.
Η προσεκτικά μελετημένη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και δηλητηρίασε άλλους 6.300.
Συνολικά η Ομ κατηγορήθηκε για τους θανάτους 29 ανθρώπων και τους τραυματισμούς άλλων 6.500.























































