Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Παιδιά παράτυπων μεταναστών κινδυνεύουν να μην ξαναδούν τους γονείς τους

ΗΠΑ: Παιδιά παράτυπων μεταναστών κινδυνεύουν να μην ξαναδούν τους γονείς τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία ακόμη προθεσμία για την κυβέρνηση των ΗΠΑ παρήλθε αφήνοντας περισσότερα από 700 παιδιά μακριά από τους γονείς τους.

Η κυβέρνηση Τραμπ υποστηρίζει ότι κατάφερε να επανενώσει περισσότερα από 1.800 παιδιά με τις οικογένειές τους από τα 2.500 συνολικά που πήρε από τους παράτυπους μετανάστες γονείς τους.

Η τελευταία διορία, βάσει της δικαστικής απόφασης, εξέπνεε το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα). Εκατοντάδες παιδιά όμως παραμένουν όμηροι της αντιμεταναστευτικής «πολιτικής μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή της Καλιφόρνιας αφορούσε τις «επιλέξιμες οικογένειες», στις οποίες περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις εκείνες στις οποίες οι οικογενειακοί δεσμοί είχαν εξακριβωθεί, οι γονείς δεν είχαν ποινικό μητρώο, δεν ήταν φορείς μεταδοτικών ασθενειών, και μπορούσαν να βρεθούν.

Η προθεσμία πέρασε και 711 «μη επιλέξιμα» παιδιά παρέμεναν ακόμη στα χέρια του Γραφείου Μετεγκατάστασης Προσφύγων, που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας, και στις κοινωνικές υπηρεσίες, που αναλαμβάνουν παιδιά όταν οι ενήλικοι μιας οικογένειας εγκλείονται στη φυλακή.

Από τις 2.551 οικογένειες που χωρίστηκαν και είχαν παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και δεκαεπτά ετών, 1.442 επανενώθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που περιέχονται σε έγγραφα που επιδόθηκαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη.

Σε αυτά προστίθενται 378 ανήλικοι οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι σε περιπτώσεις που συνέτρεχαν «οι κατάλληλες συνθήκες» γι’ αυτό, χωρίς πάντως να επανενωθούν αναγκαστικά με τους γονείς τους.

Συνολικά, κατά συνέπεια, 1.820 παιδιά είτε επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους είτε αφέθηκαν ελεύθερα.

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι πολλές εκατοντάδες γονείς οι οικογένειες των οποίων δεν εκπλήρωναν τα κριτήρια δεν επρόκειτο να ξαναδούν τα παιδιά τους εντός της καθορισμένης προθεσμίας.

Εντέλει, οι περιπτώσεις αυτές αριθμούν 711. Στις 431 από αυτές, οι γονείς έχουν ήδη απελαθεί από τις αρχές των ΗΠΑ.

«Το να βρεθούν οι γονείς στο Μεξικό και στη Λατινική Αμερική θα είναι ένα μακρόχρονο και δύσκολο καθήκον», προέβλεψε ο Στίβεν Κανγκ, δικηγόρος της ACLU, της οργάνωσης υπεράσπισης των αστικών και ατομικών ελευθεριών που είχε καταθέσει προσφυγή εναντίον της κυβέρνησης απαιτώντας οι οικογένειες να επανενωθούν.

«Αυτοί οι γονείς και αυτά τα παιδιά έχασαν πολύτιμο χρόνο που δεν θα μπορέσει να αναπληρωθεί ποτέ. Χαιρόμαστε για τις οικογένειες που έχουν επανενωθεί, αλλά πολλές άλλες παραμένουν χωρισμένες», επισήμανε ο Λι Γκελέρντ, υποδιευθυντής του προγράμματος της ACLU για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών.

«Η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να τις σκουπίσει κάτω από το χαλί, αποφασίζοντας με αυθαίρετο τρόπο ποιες είναι επιλέξιμες για επανένωση. Θα συνεχίσουμε να φέρνουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και να απαιτούμε να επανενωθούν οι οικογένειες», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr