ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































48ωρη κακοκαιρία Erminio: «Ζόρικη και επικίνδυνη» - Πότε και που θα ξεσπάσει
Ο persona non grata πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο αρνείται να φύγει
Στόχος τα υπόγεια στρατηγεία του Ιράν - Η νέα στρατηγική «Stand-In»
Νίκος Δένδιας: Τέλος στις αυταπάτες - «Ούτε η ασφάλεια πλέον είναι δεδομένη ούτε η ειρήνη»
ΗΠΑ: Εξετάζεται επιχείρηση για την κατάσχεση 400 κιλών ιρανικού ουρανίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν οραματίζεται μία Ευρώπη των τριών κύκλων εντός των επομένων 10-15 ετών. Το όραμά του παρουσίασε κατά την διάρκεια μίας συζήτησης με πολίτες, από κοινού με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα στην Λισαβόνα, όταν ερωτήθηκε για το όραμά του για την Ευρώπη.
«Βλέπω έναν ευρύ κύκλο που επεκτείνεται ενδεχομένως και πέραν των 27, κάτι ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το σημερινό Συμβούλιο της Ευρώπης» που να σχηματίζει «μία μεγάλη Ευρώπη, λιγότερο ολοκληρωμένη από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά περισσότερο απαιτητική ως προς τις αξίες».
Θα περιλαμβάνει «είτε στους κόλπους της, είτε μέσω συμφωνιών στενής σύνδεσης, την Τουρκία και την Ρωσία», διότι «εάν θέλουμε την ειρήνη, πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις δύο αυτές δυνάμεις».
Ο δεύτερος κύκλος θα είναι χωρίς αμφιβολία «κάτι ανάμεσα στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη», σύμφωνα με τον Μακρόν.
Θα αντιπροσωπεύει «μία ισχυρή ενιαία αγορά, κοινή κυριαρχία, κοινή πολιτική εμπορίου, έρευνας, καινοτομίας και μία πραγματικά ελεύθερη κυκλοφορία στο εσωτερικό της».
Ο τρίτος κύκλος, στον οποίο ο Μακρόν άφησε να εννοηθεί ότι θα συμμετέχει η Γαλλία, θα είναι «η καρδιά του αντιδραστήρα», με «κοινό νόμισμα, πιο ολοκληρωμένη αγορά απασχόλησης και μία πραγματική κοινωνική συνοχή».
Οι χώρες που θα συμμετέχουν «θα έχουν φθάσει στο τέλος της λογικής της ευρωζώνης».
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν περί τους 500 άνθρωποι, μεταξύ τους και πολλοί νέοι, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι «η τύχη της Ευρώπης θα παιχτεί τα επόμενα πέντε χρόνια».
«Είτε μεταρρυθμίζουμε εις βάθος την Ευρώπη, είτε αποδεχόμαστε το status quo της σταδιακής διάλυσης».























































