Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιαπωνία «λιώνει» από πρωτοφανή καύσωνα και μετρά ήδη 80 νεκρούς

Η Ιαπωνία «λιώνει» από πρωτοφανή καύσωνα και μετρά ήδη 80 νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιαπωνία, Καιρός, Καύσωνας,

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τις φονικές πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 220 άτομα, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει ένα άλλο απειλητικό φυσικό φαινόμενο.

Το κύμα καύσωνα που προκάλεσε θερμοκρασίες ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο, έχει ήδη οδηγήσει στο χαμό τουλάχιστον 80 ατόμων και την εισαγωγή δεκάδων χιλιάδων σε νοσοκομεία.

Λόγω της απουσίας ενός φαινομένου Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό, το οποίο ενισχύει τις θερμοκρασίες, το 2018 δεν αναμενόταν να είναι ένα τόσο θερμό έτος όσο τα δύο προηγούμενα, αλλά εξελίσσεται ως ένα από τα πέντε θερμότερα έτη σε παγκόσμιο επίπεδο στην ιστορία.

Τα έντονα, μακροχρόνια κύματα καύσωνα είναι ένα από τα πιο ισχυρά σημάδια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες.

Οι 41,1 βαθμοί Κελσίου που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην πόλη Κουμαγκάγια, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, αποτελούν νέο εθνικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τους 41 βαθμούς που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2013 στην πόλη Εκαβασάκι.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι πλημμύρες εκτόπισαν 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους. Τώρα, δεκάδες χιλιάδες έχουν εισέλθει σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας και άλλων επεισοδίων, ενώ 80 άνθρωποι πέθαναν ως αποτέλεσμα της ζέστης, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Τα προκαταρκτικά κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι ο καύσωνας προκάλεσε 65 θανάτους από τις 16 έως τις 22 Ιουλίου.

Άλλοι 22.647 άνθρωποι εισήχθησαν επίσης σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας. Και τα δύο στοιχεία είναι τα υψηλότερα για μία εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή το 2008.

Την Τρίτη, η Υπηρεσία Πυρκαγιών και Διαχείρισης Καταστροφών ανακοίνωσε ότι συνολικά 80 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη φωτιά από τις αρχές Ιουλίου και περισσότεροι από 35.000 έχουν νοσηλευτεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Τύπου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας αναμένει ότι οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τους 35 βαθμούς τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με χαλάζι και ανεμοστρόβιλους

Κλιματική κρίση: SOS για ξηρασία και λειψυδρία στην Ελλάδα – Νωρίτερα θα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Έως και 31°C ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Εκρηκτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό

Ισχύουν τα σενάρια για «καυτά καλοκαίρια και πύρινες κολάσεις» το 2024; – Τι απαντά ο Μαρουσάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr