Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι Γερμανοί βουλευτές ζητούν άμεση στήριξη των πυρόπληκτων στην Ελλάδα

Ποιοι Γερμανοί βουλευτές ζητούν άμεση στήριξη των πυρόπληκτων στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση για αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους της Ελλάδας απευθύνουν οι βουλευτές των Γερμανών Πρασίνων Κλαούντια Ροθ και Λίζα Μπαντούμ.

Με επιστολή τους στη διαδικτυακή εφημερίδα «Der Neue Wiesentbote», οι δυο Γερμανίδες βουλευτές των Πρασίνων ζητούν την οικονομική και όχι μόνο, ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων.

«Οι συνέπειες της βίαιης καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ελλάδα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους και κατέστησε πολλούς άστεγους, μας έχουν συγκλονίσει. Πολλές Ελληνίδες και πολλοί Έλληνες βρίσκονται μπροστά στα ερείπια της ύπαρξής τους» τονίζουν, μεταξύ άλλων.

Και προσθέτουν: «Απαιτείται τώρα ένα δείγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Χρειάζεται συγκεκριμένη, μη γραφειοκρατική, βοήθεια για την Ελλάδα, και φυσικά ιδιαιτέρως για τους ανθρώπους της Κινέτας και της Ραφήνας-Ματιού, που θεωρείται κατεστραμμένη κατά το 98%».

Στο ίδιο πλαίσιο, καλούν θεσμούς, μη κυβερνητικές ομάδες και μεμονωμένους πολίτες να στηρίξουν τους πυρόπληκτους, «ρίχνοντας τον οβολό τους στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος».

Και καταλήγουν: «Είναι ευνόητο ότι η κλιματολογική κρίση σαφώς αυξάνει την πιθανότητα ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως μακρές περίοδοι ξηρασίας και καύσωνες. Κι εδώ πρέπει να αλλάξουμε ‘ρότα’ αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας: Τελικά, πρόκειται για το μέλλον όλων μας και για τις δυνατότητες επιβίωσής μας πάνω στη γη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr