ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δεν έχουν τέλος οι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ το βράδυ της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.
Σύμφωνα με τις αρχές ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο έναν τοπικό φύλαρχο, τον Χατζί Χαγιάτ Χαν, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτές εκλογές, δήλωσε ο Αταουλάχ Χογκιάνι.
Ο Χαν ήταν παράλληλα αρχηγός μιας παραστρατιωτικής ομάδας που πολεμούσε εναντίον των τζιχαντιστών, ειδικά των μελών του Ισλαμικού Κράτους, στην περιοχή Ροντάτ της επαρχίας, διευκρίνισε ο Χογκιάνι.
Πέραν των τεσσάρων νεκρών, άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε ενώ ο Χαν μετέβαινε στην Τζαλαλάμπαντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Όλα τα θύματα ήταν οικείοι του φύλαρχου.
Σημειώνεται ότι στη Νανγκαρχάρ έχουν διαπραχθεί πολλές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, την ευθύνη για τις περισσότερες από τις οποίες έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τζαλαλάμπαντ το Σαββατοκύριακο, όταν διαπράχθηκε μια επίθεση με στόχο ένα κέντρο εκπαίδευσης μαιών.
Την ευθύνη για αυτήν ανέλαβε κατόπιν το Ισλαμικό Κράτος, ο αφγανικός βραχίονας του οποίου άρχισε τη δράση του στα τέλη του 2014.
Την 11η Ιουλίου, τουλάχιστον 11 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας στην Τζαλαλάμπαντ σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν σε άλλη μια επίθεση εξτρεμιστών.























































