Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Νέα Υόρκη λέει “ναι” στην κάνναβη για ιατρικούς λόγους

Η Νέα Υόρκη λέει “ναι” στην κάνναβη για ιατρικούς λόγους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ναι” στην κάνναβη όταν χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους είπε τη Δευτέρα ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, υπογράφοντας σχετικό νόμο που καθιστά νόμιμη την ιατρική χρήση της κάνναβης.

“Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι ήταν στην ιστορία της στην πρώτη γραμμή σε πολυάριθμες προόδους της ιατρικής”, δήλωσε ο Κουόμο υπογράφοντας το νόμο. “Είμαστε εδώ για να βοηθούμε τους ανθρώπους και, αν υπάρχει μια ιατρική πρόοδος, θέλουμε να μπορούν να επωφεληθούν απ’ αυτή οι Νεοϋορκέζοι”, πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έτσι, η Νέα Υόρκη έγινε η 23η πολιτεία στις ΗΠΑ που χαλαρώνει τη νομοθεσία της στο θέμα.

Ο εν λόγω νόμος πλαισιώνει αυστηρά τη διάθεση της κάνναβης από πιστοποιημένους ιατρούς και αποκλειστικά σε πρόσωπα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, ιδιαίτερα καρκίνο, είναι φορείς του ιού HIV, πάσχουν από τη νόσο του Λου Γκέριγκ, τη νόσο του Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη ή ακόμη επιληψία.

Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει προηγουμένως να γίνονται δεκτά στο πρόγραμμα.

Μόνο σε πέντε επιχειρήσεις θα επιτραπεί να καλλιεργούν κάνναβη και να την διαθέτουν στην Πολιτεία, σε μέγιστο συνολικό αριθμό 20 ιδρυμάτων.

Το ναρκωτικό δεν θα μπορεί να καπνίζεται και οι δόσεις θα είναι αυστηρά περιορισμένες, καθώς δεν θα είναι δυνατό να υπερβαίνουν τις 30 ημέρες θεραπείας.

Ο Κουόμο, ο οποίος ήταν για καιρό αντίθετος σε ένα τέτοιο μέτρο και το φθινόπωρο θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, χαιρέτισε μια νομοθεσία που, σύμφωνα με τον ίδιο, “προσφέρει το καλύτερο αυτού που η ιατρική μαριχουάνα μπορεί να προσφέρει, με τον κατά το δυνατόν πιο ελεγχόμενο τρόπο”.

“Είναι η πιο ευφυής προσέγγιση που εφαρμόσθηκε μέχρι τώρα από μια Πολιτεία”, υποστήριξε.

Συνολικά 23 αμερικανικές Πολιτείες και η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον επιτρέπουν την ιατρική μαριχουάνα, με περισσότερους ή λιγότερους περιορισμούς. Ορισμένες Πολιτείες επιτρέπουν μάλιστα στους αρρώστους να καλλιεργούν μερικά φυτά. Δύο αμερικανικές Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει πλήρως την κάνναβη, το Κολοράντο (δυτικές ΗΠΑ) και η Πολιτεία της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr