ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι συνομιλίες ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη τον επόμενο μήνα θα επικεντρωθούν στην επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και στον αφοπλισμό, ανέφερε σε σχόλιά του που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Υεμένη Μάρτιν Γκρίφιθς.
Όπως είπε ο ίδιος, προσπαθεί να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της τριετούς σύγκρουσης, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι και η οποία έχει οδηγήσει την Υεμένη στα πρόθυρα του λιμού, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί από την υπό τη Σαουδική Αραβία συμμαχία στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες παιδιά που επέβαιναν σε σχολικό στη νότια επαρχία Σααντά την Πέμπτη.
Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στη Γενεύη στις 6 Σεπτεμβρίου.
«Κυρίως, επιχειρούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση της Υεμένης και στην Ansarullah (τους αντάρτες Χούτι) για θέματα σημαντικά για τον τερματισμό του πολέμου και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι», δήλωσε ο Γκρίφιθς στην αραβόφωνη εφημερίδα σαουδαραβικής ιδιοκτησίας Asharq Al-Awsat.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις θα οδηγήσουν σε άμεσες διαπραγματεύσεις.
Η συμμαχία των σουνιτικών αραβικών κρατών υποστηριζόμενη από δυτικές δυνάμεις, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και η Βρετανία, παρενέβη στον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη το 2015 εναντίον του υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος των Χούτι για να αποκαταστήσει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.
Προηγούμενες ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ απέτυχαν να καταλήξουν σε τερματισμό της σύγκρουσης.























































