Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καλή θέληση» από Μέρκελ και Πούτιν να τα βρουν σε βάρος των ΗΠΑ

«Καλή θέληση» από Μέρκελ και Πούτιν να τα βρουν σε βάρος των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την «καλή θέλησή» τους για την επίλυση των διενέξεων εξέφρασαν η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο ανάκτορο Μέζεμπεργκ, στο Βρανδεμβούργο.

Μια συνάντηση, πάντως, που οι ΗΠΑ δεν βλέπουν με καλό μάτι, καθώς εκτός των άλλων πρόκειται να συζητηθεί, όπως ήδη έχει γράψει το tribune, και το σχέδιο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα μεταφέρει υποθαλάσσια φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, έργο που έχει προκαλέσει την οργή της Ουάσιγκτον.

«Έχουμε ευθύνη και για αυτό πρέπει να εργαστούμε προκειμένου να βρούμε λύσεις», τόνισε η Καγκελάριος Μέρκελ, αναφερόμενη στην επίλυση κρίσεων όπως στην Συρία και στην Ουκρανία και δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον κ. Πούτιν.

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, η Καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα κινητικότητα, ενώ σημείωσε ότι θέλει να μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο για την πιθανή εγκατάσταση μιας δύναμης κυανοκράνων του ΟΗΕ για την επίβλεψη εκεχειρίας.

«Από κοινού με τη Γαλλία, η Γερμανία επιθυμεί να συνεχίσει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας» πρόσθεσε.

Η σύγκρουση στην Συρία αποτελεί σημαντικό θέμα των συνομιλιών, επισήμανε η Καγκελάριος και έκανε λόγο για την ανάγκη να μην υπάρξει ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιντλίμπ.

Θέλουμε να συνεργαστούμε στην πολιτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μέρος της οποίας πρέπει να είναι και μια συνταγματική μεταρρύθμιση και εκλογές, εξήγησε.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε την Ευρώπη να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Συρίας.

«Είναι σημαντικό να διευρύνουμε την ανθρωπιστική παράμετρο της συριακής διαμάχης, ιδιαίτερα δε την ανθρωπιστική βοήθεια για τον συριακό λαό», δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να παρασχεθεί βοήθεια στις περιοχές εκείνες της Συρίας όπου θα μπορούσαν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες από το εξωτερικό.

Οι πρόσφυγες αυτοί δεν βρίσκονται μόνο στην Ευρώπη, αλλά εκατομμύρια Σύροι βρίσκονται και στις γειτονικές χώρες, Ιορδανία, Λίβανο και Τουρκία, ανέφερε ο ρώσος Πρόεδρος.

«Αυτό είναι ενδεχομένως ένα μεγάλο βάρος για την Ευρώπη. Για την επιστροφή των προσφύγων όμως πρέπει να γίνουν “απλά” πράγματα στην Συρία, όπως η επαναλειτουργία της παροχής νερού και των ιατρικών υπηρεσιών», δήλωσε.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στο Μέζεμπεργκ από τους δύο ηγέτες, είναι ο αγωγός Nord Stream 2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, ο οποίος δέχεται κριτική από τις ΗΠΑ και ανατολικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν.

«Η Γερμανία στηρίζει την συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ, κάνοντας ωστόσο και λόγο για ανησυχητικές ενέργειες από την πλευρά του Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr