Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής πρέσβη επισκέφτηκε την κουρδική Κόμπανι στη βόρεια Συρία

Αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής πρέσβη επισκέφτηκε την κουρδική Κόμπανι στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιπροσωπεία του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρώην Αμερικανό πρεσβευτή στο Μπαχρέιν, Γουίλιαμ Ρόεμπακ (William Roebuck), επισκέφθηκε το Σάββατο κουρδική πόλη Κόμπανι στη βόρεια Συρία.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο που έχει δημιουργηθεί στην Κόμπανι και παρέδωσε ιατροφαρμακευτικά εφόδια στα πλαίσια της υποστήριξης που παρέχει ο Διεθνής Συνασπισμός στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κόμπανι και έγιναν θερμά δεκτοί από τους αξιωματούχους της Δημοκρατικής Αυτόνομης Αυτοδιοίκησης της Κόμπανι και τον συμπρόεδρο του Συμβουλίου Ανγουάρ Μουσλίμ.

Αμερικανοί αξιωματικοί του στρατού στην Κόμπανι

Ο Αμερικανός πρέσβης διαβεβαίωσε τους Κούρδους ότι η υποστήριξη της Βόρειας Συρίας θα συνεχιστεί στο στρατιωτικό πεδίο.

Ο διπλωμάτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ηρωική αντίσταση των Κούρδων ανταρτών στην πολιορκία της Κόμπανι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέπτονται τη μαρτυρική πόλη της Κόμπανι. Κάθε επίσκεψη όμως σφυρηλατεί ακόμα περισσότερο τις στενές σχέσεις της Ουάσιγκτον με τους Κούρδους σοσιαλπατριώτες.

Ο Αμερικανός πρέσβης με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς συνομιλούν με τους Κούρδους της Κόμπανι

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr