Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα από Microsoft: Οι Ρώσοι βάζουν ξανά στο στόχαστρο τις ΗΠΑ

Βόμβα από Microsoft: Οι Ρώσοι βάζουν ξανά στο στόχαστρο τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο στόχο έχει βρει η υπηρεσία κατασκοπείας και αντικατασκοπείας του ρωσικού στρατού, υποστηρίζει η Microsoft. Μετά την προσπάθεια επιρροής στις αμερικανικές εκλογές το 2016, στόχος γίνονται τώρα οι ενδιάμεσες εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου και πιο συγκεκριμένα, συντηρητικά think tanks τα οποία προσπαθούν να διασφαλίσουν τη συνέχεια των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.

Σε έκθεσή της, την οποία θα δώσει στη δημοσιότητά σήμερα Τρίτη, η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει ότι εντόπισε ιστότοπους οι οποίοι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών γνωστή ως GRU.

Σύμφωνα με αποδείξεις που υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της η Microsoft, οι πολίτες έμπαιναν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες και στη συνέχεια εκτρέπονταν σε άλλες που είχαν δημιουργήσει οι χάκερς προκειμένου να κλέψουν κωδικούς και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που δέχτηκαν επίθεση, περιλαμβάνεται το Hudson Institute, ένα συντηρητικό think tank με έδρα την Ουάσιγκτον, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στην έρευνα για τη ρωσική διαφθορά, καθώς και το International Republican Institute, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία προωθεί τις δημοκρατικές αξίες παγκοσμίως.

Η Microsoft έχει εντοπίσει και άλλους ιστότοπους, δήθεν της Γερουσίας των ΗΠΑ, αλλά όχι συγκεκριμένων γραφείων ή πολιτικών εκστρατειών.

Η στροφή στις νέες επιθέσεις – από την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών, το 2016, στις συντηρητικές πολιτικές ομάδες εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου – σηματοδοτούν τον έναν και μοναδικό στόχο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σχολιάζουν οι «New York Times»: να παρέμβουν σε θεσμικό όργανο το οποίο αμφισβητεί τη Μόσχα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr