Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Το Ιράν αναπτύσσεται στρατιωτικά για να υπερασπιστεί τους φυσικούς του πόρους και το έδαφός του»

«Το Ιράν αναπτύσσεται στρατιωτικά για να υπερασπιστεί τους φυσικούς του πόρους και το έδαφός του»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη για το Ιράν να αναπτύξει τις στρατιωτικές δυνάμεις του προκειμένου εμποδίσει άλλες χώρες να πάρουν τον έλεγχο του εδάφους και τους φυσικούς πόρους του υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί ενόσω οι σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσιγκτον βρίσκονται στο ναδίρ.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμη να πολεμήσουμε τις στρατιωτικές δυνάμεις που θέλουν να πάρουν το έδαφός μας και τους φυσικούς πόρους», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ροχανί την Τρίτη, που το Ιράν γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν προαναγγείλει την παρουσίαση ενός νέου μαχητικού τζετ, σημειώνοντας η ανάπτυξη των πυραυλικών δυνατοτήτων παραμένουν βασική προτεραιότητα της Τεχεράνης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου ότι αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015 και ότι τίθενται ξανά σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν.

Η συμφωνία αυτή επέτρεψε στο Ιράν να βγει από την απομόνωσή του από τη διεθνή κοινότητα χάρη στην άρση ενός μέρους των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα τον δραστικό περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος και τη δέσμευσή της να μην επιδιώξει ποτέ την απόκτηση πυρηνικού όπλου.

Η εκ νέου επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων, η ισχύς των οποίων είχε ανασταλεί βάσει της συμφωνίας της Βιέννης, τέθηκε σε ισχύ σταδιακά από τον Αύγουστο.

Ο Ιρανός πρόεδρος στέλνει διαρκώς μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα αντισταθεί στις πιέσεις από τις κυρώσεις των ΗΠΑ βασιζόμενη στο πετρέλαιο και άλλους φυσικούς πόρους.

Καλεί ωστόσο και την Ευρώπη να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να σωθεί η συμφωνία της Βιέννης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr