Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζεται προβοκάτσια με χημικά στη βορειοδυτική Συρία

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζεται προβοκάτσια με χημικά στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία ότι προετοιμάζονται να εξαπολύσουν νέες πυραυλικές επιθέσεις σε συριακούς κυβερνητικούς στόχους με το πρόσχημα ότι η συριακή κυβέρνηση κάνει χρήση χημικών όπλων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ, είπε ότι οι ισλαμιστές που ελέγχουν την επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία θα ρίξουν χημικά στους πολίτες και στη συνέχεια θα κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση.

Ο Κονασένκοφ κατήγγειλε ότι η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ, έχει μεταφέρει οχτώ φορτία με χημικό αέριο χλώριο σε ένα χωριό λίγο έξω από την πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ και αυτά είναι που θα ριχτούν στους αμάχους για να φανεί στη συνέχεια ότι το έκανε η συριακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Κονασένκοφ ενώ προέβη σε αυτές τις βαρύτατες καταγγελίες δεν είπε κουβέντα για το καθεστώς που επικρατεί στη συριακή πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ, που πιθανώς θα έριχνε περισσότερο φως στην επικείμενη προβοκάτσια με χημικά.

Η εμφύλια βία ξέσπασε στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ στις 4 Ιουνίου 2011. Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης την εγκατέλειψαν και διέφυγαν στη γειτονική επαρχία της Λαοδίκειας ή στην Τουρκία.

Άλλαξε πολλές φορές χέρια κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία. Από τις 25 Απριλίου 2015 ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τις παραφυάδες της.

Στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ έχουν εγκατασταθεί με τις οικογένειές τους 3.500 περίπου -ίσως είναι πολλοί περισσότεροι- Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές από την Κίνα και τις τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας. Αυτοί είναι μέλη του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν (TIP), που αποτελεί βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Οι ίδιοι Τουρκομογγόλοι προστατεύονται και από την τουρκική ισλαμική κυβέρνηση. Φοράνε μάλιστα στις στολές τους και την τουρκική σημαία.

Εάν λοιπόν η Αλ Κάιντα και οι Τουρκομογγόλοι ετοιμάζουν προβοκάτσια με χημικά όπλα, γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να καθοδηγείται από τη Δύση και όχι από την Τουρκία;

Βεβαίως αυτή την περίοδο οι Ρώσοι με τους Τούρκους είναι σύμμαχοι, οπότε δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες «συνδέσεις». Για αυτό και τις κάνουμε εμείς.

Αντί λοιπόν ο Κονασένκοφ να σταθεί στο προφανές, δηλαδή στους σχεδιασμούς των Τούρκων στη βορειοδυτική Συρία, τα έριξε στους Αμερικανούς.

Είπε μάλιστα ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS The Sullivans», εξοπλισμένο με 56 πυραύλους κρουζ, έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στον Περσικό Κόλπο με αποστολή να χτυπήσει συριακούς στόχους.

Πρόσθεσε ότι στα πλαίσια του ίδιου επικείμενου χτυπήματος σε συριακούς κυβερνητικούς στόχους, έφτασε στην αμερικανική βάση στο Κατάρ και ένα βομβαρδιστικό «В-1В», που φέρει 24 πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-158 JASSM.

«Αυτή η προβοκάτσια με την ενεργή συμμετοχή των βρετανικών ειδικών δυνάμεων θα εξυπηρετήσει ως μια ακόμη αφορμή για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία να πραγματοποιήσουν πυραυλικό χτύπημα στη συριακή κυβέρνηση και σε οικονομικές εγκαταστάσεις», είπε ο Ρώσος.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι μια ομάδα τζιχαντιστών, που εκπαιδεύτηκαν στις δηλητηριώδεις ουσίες από τη βρετανική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία «Ελαία» (Olive), έχει φτάσει στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr