Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χούτι Υεμένης: «Στοχοθετήσαμε συγκεντρώσεις σαουδαράβων στρατιωτικών»

Χούτι Υεμένης: «Στοχοθετήσαμε συγκεντρώσεις σαουδαράβων στρατιωτικών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο πυραύλους Zelzal-1 εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης εναντίον σαουδαραβικών επαρχιών κατά μήκος των συνόρων των δύο κρατών, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα των ανταρτών την Κυριακή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο πύραυλοι στοχοθέτησαν «συγκεντρώσεις σαουδαράβων στρατιωτικών» στις επαρχίες Τζιζάν και Νατζράν.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας δεν επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις.

Το σουνιτικό βασίλειο τέθηκε επικεφαλής μιας υποστηριζόμενης από τη Δύση συμμαχίας κρατών που επενέβησαν στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015 εναντίον των σιιτών ανταρτών και για να αποκατασταθεί η εξουσία της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, που εκδιώχθηκε από τη Σαναά το 2015.

Στο μεταξύ, φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα (UAV) των Χούτι στην επαρχία αλ Μπάιντα.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το UAV έφερε εκρηκτικά και καταρρίφθηκε όταν ο χειριστής του προσπάθησε να πλήξει με αυτό τη 19η τεθωρακισμένη ταξιαρχία στην αλ Μπάιντα.

Κατά την ίδια πηγή, το UAV εισήχθη λαθραία στην Υεμένη από το Ιράν μαζί με άλλα όπλα. Το Ιράν διαψεύδει ότι προμηθεύει με οπλισμό τους Χούτι.

Από την επέμβαση στον πόλεμο στην Υεμένη της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, τον Μάρτιο του 2015, ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», με τουλάχιστον 8,4 εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα λιμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Χούτι της Υεμένης σπάνε τη σιωπή τους για τον πόλεμο στο Ιράν: «Θα μπούμε στη μάχη αν αλλάξουν τα δεδομένα»

Προειδοποίηση του Σαουδάραβα Υπ. Οικονομικών για επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία λόγω του πολέμου με το Ιράν

ΓΓ του GCC: Πάνω από το 85% των ιρανικών επιθέσεων είχαν στόχο τα κράτη του Κόλπου

Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα

«Κόκκινη γραμμή» στην άμμο: Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί τις ΗΠΑ – Θα πλήξει απευθείας το Ιράν αν χτυπηθούν υποδομές υδροδότησης ή ενέργειας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr