Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεσίστια η σημαία για τον Μακέιν στον Λευκό Οίκο, αλλά μετά από πολλά… σκαμπανεβάσματα

Μεσίστια η σημαία για τον Μακέιν στον Λευκό Οίκο, αλλά μετά από πολλά… σκαμπανεβάσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο ημέρες μετά την είδηση του θανάτου του γερουσιαστή Μακέιν, τελευταίος στη σειρά μίας μακράς λίστας ανθρώπων από όλο τον κόσμο που έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν βετεράνο του πολέμου, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε τελικά μία λιτή ανακοίνωση για να δηλώσει ότι σέβεται την προσφορά του θανόντος γερουσιαστή στην πατρίδα.

Επίσης από το απόγευμα της Δευτέρας, η αμερικανική σημαία κυμάτιζε ξανά μεσίστια στον Λευκό Οίκο, έπειτα από μερικά «σκαμπανεβάσματα», αν μη τι άλλο πρωτοφανή μετά τον θάνατο ενός εθνικού ήρωα.

Η σημαία υπεστάλη το Σαββατοκύριακο με την είδηση του θανάτου, στη συνέχεια έγινε έπαρση τη Δευτέρα το πρωί για να υποσταλεί εκ νέου μερικές ώρες αργότερα.

Αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ, χρόνια γερουσιαστής και υποψήφιος για την προεδρία το 2008 απέναντι από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Μακέιν πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο, σε ηλικία 81 ετών.

Τραμπ και Μακέιν είχαν έρθει σε σύγκρουση πάνω σε αρκετά ζητήματα. Οι τόνοι είχαν ανέβει ορισμένες φορές, όπως όταν ο Τραμπ δήλωσε προεκλογικά ότι ο Μακέιν «δεν είναι ήρωας πολέμου».

«Παρά τις διαφορές μας στην πολιτική, σέβομαι την προσφορά του γερουσιαστή Τζον Μακέιν στην πατρίδα μας και προς τιμή του υπέγραψα διακήρυξη να κυματίζει μεσίστια η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών έως τη μέρα της ταφής του», αναφέρεται στην καθυστερημένη ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr